Doğum Borçlanması İlkeleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ferhat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Doğum Borçlanması İlkeleri

HarunA ' Alıntı:
Merhabalar,

Annem için doğum borçlanması hakkında yardım isteyecektim.

Annem 1956 doğumlu,sigortaya başlama tarihi 01.01.1972,çalıştığı gün sayısı 1990.İşten ayrıldığı tarihi, 30.11.1977.

İlk doğum 06.11.1978 (vefat tarihi 08.01.1981)
İkinci doğum 05.12.1983
Üçüncü doğum 10.09.1989

tarihlerinde olmuştur.Üç doğumu var ve doğum borçlanması yapıp yaş haddinden nasıl emekli olabilir? Ne kadar prim ödemesi gerekiyor?

Cevaplayabilirseniz çok teşekkür ederim,iyi geceler.
İlk çocuk için doğum borçlanması yapılamıyor. 2 ve 3. çocuklar için toplam 1440 gün borçlanma hakkı var. Borçlanma ile birlikte toplam gün sayısı 3430 olur. İhtiyaç duyulan eksik gün sayısı 170 gün. Bu eksik günü isteğe bağlı olarak ödeyebilirsiniz. Ancak zaman ile yarışmanız gerekiyor. Zira doğum borçlanmasını yapıp ödemeyi ve 170 günün isteğe bağlı prim ödemesini 23.05.2011 tarihine kadar tamamlayıp prim ödemeyi keserek dondurursanız 56 yaşını tamamlayarak emekli olur. Bu işlemleri 23.05.2011 tarihinden sonraya taşırsanız 58 yaşında emekli olur.

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim,saygılar.

merhaba sitenize yeni üye oldum.
82 doğumluyum 97 ssk girişliyim kızım mart 2008 de doğdu ben doğum iznimi, süt iznimi toplu olarak kullandıktan sonra işten çıkarıldım bütün izinlerim 10 temmuz 2008 de bitiyodu bu tarihte işten çıkarıldım. halen çalışmıyorum ilk sorum bu doğum için borçlanabilrimiyim, 2.sorum 2012 yılında 2.çocuğumu dünyaya getirmek istiyorum bunu da borçlanmak için ne yapmam gerekir. (hamilelikten önce sigortalı olmak gerekirmi,gerekirse ne kadar süre sigortalı olmalıyım? teşekkür ederim

zskk ' Alıntı:
merhaba sitenize yeni üye oldum.
82 doğumluyum 97 ssk girişliyim kızım mart 2008 de doğdu ben doğum iznimi, süt iznimi toplu olarak kullandıktan sonra işten çıkarıldım bütün izinlerim 10 temmuz 2008 de bitiyodu bu tarihte işten çıkarıldım. halen çalışmıyorum ilk sorum bu doğum için borçlanabilrimiyim, 2.sorum 2012 yılında 2.çocuğumu dünyaya getirmek istiyorum bunu da borçlanmak için ne yapmam gerekir. (hamilelikten önce sigortalı olmak gerekirmi,gerekirse ne kadar süre sigortalı olmalıyım? teşekkür ederim
Birinci doğum için primsiz geçen günler için borçlanma yapılabilir. 2012 yılında 2. çocuğunuzu dünyaya getirdiğinizde yeniden borçlanabilirsiniz. Ancak doğumdan sonra primsiz geçirmeniz gereken 2 yıl dolmalı. 2. çocuk için SSK kapsamında tekrar çalışmanıza gerek yok, ilk sigortalılığınız yeterli. İsterseniz o tarihte 2 çocuk için tek işlemle de borçlanma yapabilirsiniz ayrı ayrı da mümkün.

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Merhabalar,
Konu hakkında bana yardımcı olursanız çok sevinirim. 03.05.1975 doğumluyum 1994 ssk girişliyim 2005 haziranda işten ayrıldım ve şu an çalışmıyorum. 2007 temmuzda 1 doğumum var, bu durumda doğum borçlanmasından yararlanabilirmiyim. aslında merak ettiğim bu borçlanma gerçekleştiği taktirde 50 olan emeklilik yaşım 48 mi olur.

sengul_ ' Alıntı:
Merhabalar,
Konu hakkında bana yardımcı olursanız çok sevinirim. 03.05.1975 doğumluyum 1994 ssk girişliyim 2005 haziranda işten ayrıldım ve şu an çalışmıyorum. 2007 temmuzda 1 doğumum var, bu durumda doğum borçlanmasından yararlanabilirmiyim. aslında merak ettiğim bu borçlanma gerçekleştiği taktirde 50 olan emeklilik yaşım 48 mi olur.

2 yıl için doğum borçlanması yapabilirsiniz. borçlanma emeklilik yaş şartını değiştirmeyecektir.

Annem de doğum borçlanmasından yararlamak istiyor acaba bu ücret ne zaman ödenecek. Şu an bağkur lu dört sene daha bağkur ödemesi gerekiyor dört yıl sonunda sigortaya geçip emekli olabileceğini söylediler. Dört yıl sonra ödese olur mu acaba şimdiden teşekkürler.

My_Fish ' Alıntı:
Annem de doğum borçlanmasından yararlamak istiyor acaba bu ücret ne zaman ödenecek. Şu an bağkur lu dört sene daha bağkur ödemesi gerekiyor dört yıl sonunda sigortaya geçip emekli olabileceğini söylediler. Dört yıl sonra ödese olur mu acaba şimdiden teşekkürler.

doğum borçlanmasıyla ilgili süre sınırlaması (başvuru tarihi olarak) yok bildiğim kadarıyla. 4 yıl sonrada borçlanabilir.