fonradar

Doğum izni hakkında

Üyelik
10 Ağu 2006
Mesajlar
96
Konum
İSTANBUL
Merhabalar,

Şirketimizde ilk kez bir bayan doğum iznine çıkacak.Bununla ilgili ilk kez işlem yapacağım için,ne gibi işlemler yapmam gerektiğini bilmiyorum.Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinir.

Doğum iznine ne zaman çıkmalı?
Doğum iznine çıkacak olan arkadaşımız hakları nelerdir.Ne gibi işlemler yapmalıdır.?
Biz işveren olarak ne gibi işlemler yapmalız?
 
Ynt: Doğum izni hakkında

İş Kanunu madde
MADDE 74. -
Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.

Öncelikle bir doktor raporu temin edin.Doktor raporuna göre sigortalı doğum iznine çıkarılır. Sigoralının doğum izin süresinde çalışmadığı günler için SGK ödeme yapacağı için ücret ödeme zorunluluğunuz bulunmamaktadır.Yardım babında bir ödeme yapabilirsiniz.Ay içinde çalışmadığı günler için SGK'ya eksik gün bildirim yapmalısınız.SGK'dan ödenek alabilmesi içinde işyerinde çalışmadığına ilişkin bildirm yapılmaı gerekmektedir. İstarihatlı bulunduğu sürenin bildirilmemesi halinde idari para cezası uygulanmaktadır.
 
Ynt: Doğum izni hakkında

iyi gunler dılıyorum
bana bır konu hakkında yardımcı olursanız cok memmun olucam 22 haftalık hamileyim çalıştığım işyerınde 190 gunluk sigortam var yanlız primleri odenmıyo ben doğum parasından yararla bilirmiyim en önemli sorum ise ssk primlerim ödenmediği için doğum sırasında sigortam geçerli olur mu şu an kendi sigortamdan hastanede bakıla biliyorum lütfen bana yardıncı olurmusunuz şimdiden teşekkür ediyorum...
 
Ynt: Doğum izni hakkında

Sigortalılığınız tahakkuk ettiriliyorsa sizin için sorun yok, borcu işveren ister ödesin ister ödemesin, sizi bağlamaz ondan sonrası.
Şuanda kendi sigortanızdan yararlanıyorsanız, ssklı gösteriliyorsunuz demektir.
Sizin için problem yok.
 

Benzer konular

Üst