Doğum İzninde Doktor Raporu Ve Doğum Parası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sule
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhabalar.yaklaşık 2 aydır doğum iznindeyim.işyerim aylık olarak raporları sisteme girmediği için işgörmezlik ödeneğimi ay bazında alamıyorum.işyerinin illa sisteme girişi mi gerekiyor.raporlarımı sgk ya götürsem öyle işlem olmaz mı.?

Son birkaç aydır değişen uygulama ile; işvereniniz aylık bildirim yaparken sizi istirahatli olarak gösterdi ise yapacağı başka bir işlem bulunmuyor. SGK ödeme çıkarmıyor olabilir.

İyi akşamlar suan 35+0 haftalık hamileyim özel bi firmada çalışıyorum 32+0 Haftamda 6 mayıs da çalışabilir raporu aldım özel hastahaneden aldığım gün mail düşmüş ika ya 33. Haftamda 16 Mayıs hamileliğim kötüleşmesiyle ayrılmak durumunda kaldım raporu aldığım hastaneye gittim çalışamaz raporu almak için böyle bi belge artık olmadığını sadece bilgisayar dan güncelleme yaptıklarını söylediler elime çalışamaz raporu vermediler yani ben daha sonra ika ya görüştüğümde çalışabilir raporunun mailini aldıklarını ama çalışamaz raporumun mailinin gelmediğini söylediler bunun üzerine tekrar hastahaneye görüştüğümde yapılması gerekeni yaptıkları artık SGK ve işyerimin arasında olduğunu söylediler
Baya uzun oldu yardım ederseniz çok sevinirim. Nasıl bi yol izlemem gerekiyor

merhabalarr. ben x bir belediyede taseron fırmada çalışıyorum.30 haftalık hamıleyım.doğum izni için ne yapmam gerekıyor ? maasımdan kesinti olacak mı? iş yerindeki kişilere soruyorum ama kımsenın bir bılgısı yok.bu konuda bılgılendırırsenız sevınırım

merhabalarr. ben x bir belediyede taseron fırmada çalışıyorum.30 haftalık hamıleyım.doğum izni için ne yapmam gerekıyor ? maasımdan kesinti olacak mı? iş yerindeki kişilere soruyorum ama kımsenın bir bılgısı yok.bu konuda bılgılendırırsenız sevınırım
32.haftanızda dr.dan raporunuzu alıyorsunuz,
raporlu olduğunuz süre için işyeriniz size ( normalde ) ücret ödemez,

iyi gunler benım bır sorum olacak. ben dogum yaptım rapor parasını şu an PTT AKTARILMA TARIHI 22.07.2014 olarak goruyorum bu para ziraat bankasına gonderılıp ben oyle mı alacagım parayı, eger para zıraat bankasına gönderılecekse ben bu parayı ne zaman alabılırım

Merhabalar ben 4aylik hamileykn isten cikarildim.issizlik maaşı aliyrum şuanda 1ay kldi dogumuma dogum parsina yda sut hakkindan yararlanabiliyormuyum acaba cvpnizi bekliyorum.

Merhabalar ben 4 aylık hamileyken isten cikarildim.issizlik maaşı aliyorum suanda dogum parasina yda sut parasina hak kazanabilirmiyormuyum acaba.bu konuda bna bilgi verirmisin

maalesef hak kazanamazsın. ama doğuma kadar tekrar işe girersen (hamile bir kadını işe alacaklarını hiç sanmıyorum ama) doğum ücreti ve süt parası alabilirsin.
sen çalışmıyor olsan da eşin sigortalı olarak çalışıyorsa süt parasını eşin alabilir. (103 TL sanırım 2014 yılı)

Merhaba ben 32.hafta çalışabilir raporu aldım işyerinin Muhasebeci sine raporu teslim ettim muhasebeci bunun SGK sistemine girmiyoruz dedi ama hastane SGK ya biz bildiriyoruz dedi.bundan dolayı bir karışıklık yaşıyorum calisilabilir raporu SGK ya bildirilmeyecek mi ? SGK sistemine sadece 37. Hafta raporu ile doğum raporu mu bildiriliyor ? Diğer sorum 32.hafta raporumda raporu aldigim tarih yazıyor fakat aynı zamanda rapor bitiş tarihi kısmına bilgisayar otomatik olarak bir tarih atadı yanlışlıkla doktor bir sorun olmaz bilgisayar sistemiyle alakali dedi bir sorun yaşar miyim ?

Doğuma 3 hf kalıncaya kadar çalışabilir raporunu işverenize vermelisiniz ki o sürede çalışabilesiniz. İşveren ise bu raporu herhangi bir yere bildirmiyor. Doğum izninize ayrıldığınızda da bu raporu işverene vereceksiniz. Doğum gerçekleştiğinde doktorunuz çalışabileceğiniz tarihi içeren doğum izni raporu verecek. Bu son raporu işverene vereceksiniz ve oda sgk sistemine gerekli girişleri yapacak.

merhaba,bir sorum olucak bilgi sahibi olanlardan yardım rica ediyorum....23 haftalık hamileyim,1 temmuzda 15 haflık hamılelıgımde ısten cıkartıldım sözleşmeli çalışıyordum sözleşmem bitti,şimdi tekrar başka bir yerde işe başlayacağım aradaki 2 aylık süre boşluğum oluşuyor doğum iznine ayrılana kadar 2 aylık sigortam yatmış olacak,doğum parası hesaplanırken son 3 aydaki prim ödenmişliğine bakılıyor yazıyor heryerde benim 2 aylık boşluğumdan önce yatan son primim ve doğum raporu alana kadar yatan 2 aylık sigorta bedelim mi dikkate alınacak bazı sitelerde son 3 ayda çalışmışlık yoksa geriye dönük primler dikkate alınır yazıyor yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.

gökçes dogum izni 16 hafta olup bunun ilk 8 haftası dogumdan önce olup son 8 haftası ise dogumdan sonradır.ancak her hangi bir sgk nın anlasmalı hastanesinden çalışabilir raporu alırsanız dogumdan önceki 3 haftaya kadar calısabilirsiniz,dogum iznini kullanmadıgınız haftalar dogumdan sonra kullanbilirsiniz.ikincisi galiba bir yerden yalnıs bri bilgi almıssınız dogum izninden yararlanbilmek icin dogumdan önceki yılda en az 90 gün sigorta priminizin olması lazım.

yani bir iş yerinde son 90 gün çalışcan diye bişey yok o senediki toplam adına yatan prim günene bakıyorlar 90 günü tamamlamıssansa dogum izninden yararlaniblirsin