Doğum İzninde e-Bildirge Yapmak.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Arkadaşlar doğum yapacak bir sigortalı için, nasıl bildirge veriliyor.?
İzinlerini biliyorum ama bu dönem için rapor mu alıyorlar hastaneden.?
Raporlu olarakmı gösteriyoruz, bu çalışmadığı dönemi.?
Ücretli çalışıyormuş gibi gösterebilirmiyiz herşeye rağmen.?

Baştan sona neler yapılması gerekiyor.?
Nerelere dikkat edilmesi gerekiyor.?

Daha önceden hamile bir çalışan olmadığı için uygulamada soru işaretleri ile karşılaştım.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.

Ynt: Doğum İzninde e-Bildirge Yapmak.?

Doğumdan önce 8 sonra 8 hafta çalıştırmak iş kanunu gereği yasak. Doğuma 3 hf kalıncaya çalışabilir raporu alırsa doğum öncesi kullanılmayan 5 hafta doğum sonrasına eklenir. (Bu rapor alınmış ise doğum yapıldığında ayrıca bir rapor daha isteyin."x tarihinden y tarihine kadar doğum öncesi z tarihine kadar doğum sonrası izin kullanması" şeklinde yazan.) Muayene sonrası verilen istirahat kağıdı benzeri kağıtta doğum izni başlangıcı yazılıdır. doğuma kadar onun fotokopisine kaşe imza ile ek-10'da kullanılır. Doğum yaptığında çalışacağı tarihi sonradan aynı kağıda yazarlar ve doğum sonrası için bunun fotokopisini eklersiniz. Doğum izni süresince gün kazanç sıfır olarak bildirilir.(Bir kısmında çalıştığı ayda sadece çalıştığı süre bildirilir.) Doktorlar doğum gününü tam kestiremediklerinden doğum öncesi izni tutmayabilir. Eğer 8 haftadan önce doğum olmuş ise bazı doktorlar doğum sonrası çalışabileceği tarihe hatalı olarak bu süreyi eklemekteler. Doğum tarihinden itibaren 8 hf sonrası iş başı tarihi değilse tarihi düzelttirmesini sağlayın. Eğer doktor doğum izni+ek istirahat verdi ise heyet raporu isteyin.
Not: Çoğul gebelik ise yukarıdaki "8 hf" kısmını "10 hf" olarak dikkate almalısınız.

Doğum izninde olan bayan sgk dan doğum parasını iki seferde alıyormuş. Doğum yapınca o güne kadar ki kısmı ve işe başlarken kalan kısmı. Peki biz iş çalışamamazlık girişini internetten naıl yapacağız? Aylık mı, iki seferde mi, yoksa doğum izni bitince mi?

sevimc ' Alıntı:
Doğum izninde olan bayan sgk dan doğum parasını iki seferde alıyormuş. Doğum yapınca o güne kadar ki kısmı ve işe başlarken kalan kısmı. Peki biz iş çalışamamazlık girişini internetten naıl yapacağız? Aylık mı, iki seferde mi, yoksa doğum izni bitince mi?

Doğum izininde olan kişiyi aylık bildirgede çalışmadı gösteriyorsunuz zaten bununla ilgili raporuda eksik gün bildirimi ile birlikte kuruma teslim ediyorsunuz. İlgili ayın raporunuda ait olduğu ay için internetten girersiniz. Ben o şekilde yapmıştım ve doğumdan sonra evrakları ile birlikte yaklaşık 15 gün sonra birdefada ücretini verdiler. Başkaca bir değişiklik olmadı ise bu şekilde alınabiliyor

Eğer doğum iznindeki kişiye ücretini ödemeye devam ediyorsanız, bildirgede çalışıyormuş gibi gösterebilirsiniz, doğum sonrası raporu bitincede işgörmezlik için gerekli başvuruyu yaparsınız.

Teşekkür ederim yardımlarınız için.

PEKİ EK -10 HER AYMI GÖNDERMEK GEREKİYOR BİR KERE RAPORU GÖNDERDİK TARİHLER BELLİ O TARİHE KADAR RAPORLU HER AY GÖNDERMENIN MANTIGI NEDİR BEN İLK AY GÖNDERDIM IKINCI AY GÖNDERMEDİM ÜÇÜNCÜ AY TERAR GÖNDEREYIM DIYORUM IKINCI AY ICIN CEZA YERMIYIM

Forum Kurallarını okuyunuz lütfen.
Büyük harf kullanmak yasaktır.!

Her ay eksik gün bildirim formuna nasıl ilgili sigortalının adını soyadını tc numarasını pirime esas günlük kazancını eksik gün sayısını ve neenini yazıyorsanız, yine aynen her ay ilgili raporun bir fotokopisini ek 10 arkasına iliştirmeniz gerekli.

mrblar benim sorum su ben 2 haziran 2014 de son 3 haftaya kadar calisabilir raporu aldim ve 14 temmuzdada dogum iznine ayrildim ve 4 agostos 2014 de dogum yaptim benim dogum iznim 5 kasim 2014 de bitti ama benim sgk sistemde haziranda aldigim calosabilir raporum gozukuyor dogum sonrasi raporumda gozukuyor ancak dogum oncesi giris raporum gozukmuyor ben bu yuzde. dogum parami alamiyorum is yerime bildirdim ancak haftalardir beni oyaliyorlar halledecez diye bana bir aciklama yaparmisiniz ne yapmaliyim sasirdim bende

Çalışabilir raporunuz kapanmış olmalı.Daha sonra verilen istirahat raporunuzu işyeri onaylaması gerekiyor.Sizin yapabileceğiniz birşey yok.İşlemleri işyeri muhasebecisi veya insan kaynakları halledecek.Rapor 5 kasımda bittiyse 23 aralık'a kadar vakitleri var raporu onaylamak için.

14 Temmuzda doğum iznine ayrıldığınızda SGK tarafından veya SGK ile anlaşmalı hastanelerden istirahatinizi açtırmanız gerekiyordu. Doğum sonrası ise istirahatinizi kapattırmanızı gerekiyordu. SGK veya anlaşmalı kurumlar istirahat sürenizide ekleyip size 5 Kasım da çalışabilir raporu vermesi gerekiyordu. Siz böyle mi yaptınız peki ?

ben calisabilir raporunu isyerine verdim ve 14 temmuz itibariyle ise gitmedim baska bir rapor alipda vermedim hamileligimin 40 haftasinda dogum yaptim ve sadece dogum yaptigima dair rapor verdim sgk la gorustum ordaki bir beyde senin dogum giris raporun onaylanmamis ben halledecem dedi ve sonrasinda bem burdan manuel olarak girdim hallettim senin ne kadar para alacagini da soyleyeyim hesapladi oyle 3100 dedi 8 ile 14 aralikta alirsin dedi ama ben 170 aradim bana ordaki danisman dediki sizin dogum girisi raporunuz hatali gorunuyor dogum sonrasi paraniz yatmis gozukuyor oda 3006 tl diyor hic birsey anlamadim yarsom lutfen yaa :(