doktor......

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tufanari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Muhasebe Bürosu Açma Görüşleri......

Ben de aynı konuyu düşünüyorum ama işin içinden çıkamadım 3.000 tl maaş dan daha iyi demişsin ama bi de şöyle düşün masraflar ve ödeyeceğin vergiler sgk payları v.s. 5.000 tl gibi bir kazanç olması gerekli ve de bu parayı kazanmak için ortalama 15 büyük defter lazım kara geçiş noktası iyi hesaplamak lazım yani 15 defteri ne kadar zamanda toplarsın önemli olan nokta bence burası ama cesur olmak ta fayda var
şimdiden başarılar

Selamlar.
kardeş muhasebe bürosu açmak kolay evrakların hazır oldumu 1-2 günde biter.önemli olan açtıktan sonra bu mükellefimi toplayabilmek zaten mükellefte aman bizim defteri sen tut diye sırada beklemez. benim düşüncem eğer iyi biri işin ve maaşın varsa başlama yok eğer yeterli müşterin varsa yada eski patronundan falan devir alacaksan olabilir.

inan ki en yakınındaki insanlar getirmez. belki gelir ama ne zaman gelir allah bilir. hele sen açta getiririz derler. ben açalı yaklaşık 8 ay oldu bizzat yaşadığım için söylüyorum.birde tahsilat sıkıntısı var adamdan paranı istiyosun kalırsa en son sana veriyor.

kardeş yine de sen bilirsin en iyi karar senin vereceğin karardır.başarılar

tufanari ' Alıntı:
Arkadaşlar Kasım-2009 da muhasebe bürosu açmayı düşünüyorum.... Tabiki 1, 2 yıl büro giderleri cepten karşılanacak ama..... Sabit maaşlı 3.000,00 TL çalışmaktansa ilerisi yıllar için iyi getirisi olacağına inanıyorum....
Kısacası şartlar gözönüne alındığında sizler ne düşünüyorsunuz yada neler yapardınız yada yapacaksınız....
Her konudaki Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim............
SMMM Tufan ARİ

Valla bu rakkamı buluyorsanız ? bence büro falan açmayın.

1500-2000 arası alıyorlar.

Tosyaya pirince gidiyorum diye evdeki bulgurdanda olmayın. Biliyorsunuz mesleğimizin etik ilkeleri var, şikayet sonucu problemler yaşayabilirsiniz. piyasadan çok, iyi tanıdığınız mükellefleri hedef kitle olarak seçin kendinize.

bence 3000 tl maaşınız varsa, büro açmayı aklınızın ucundan bile geçirmeyin.

tufanari ' Alıntı:
Yani burda herkes parayı ilk etapta ön planda tutuyor.... Tabi ki para ama herşey para değil.....
2 almışsın 3 almışsın ne değer ..... Senin görevin bu mesleğe girmiş isen Özün olan işi yapmakdır.... Büronu açıp müşterilerinle ilgilenmen.... Para Para fakat bağımlı çalışmanın para dışında eksileri çoktur.... Kendi işinde olduğu gibi esnek olamazsın.....
Ne bilim daha çok artısı eksisi var ......

Yani bağımlı çalışmanın hem artısı hem eksisi mi var? Vardır herhalde :D

bende sizin gibi düşünüyorum bağımlı çalışmak dan ziyade kendi bürom olsun diyorum.şirkete bağımlı olmayıp kendi kararınımı kendim vereyim diyorum ancak değerli katılımcıların belirttiği gibi başa baş noktasını yakalamanın çok kolay olmayacağını düşündükçe büro açma isteğinden vazgeçiyorum. bazende şirkette bağımlı çalışmak sıkıyor insanı büro açmak en akıllıca bir iş diyorum ancak bu ikilem arasında günler günleri kovalıyor. .bize düşen doğru zaman doğru yer doğru firmaları takip etmek gibi.İnşallah her şey gönlünüzce olur.

uzun yıllar özel sektörde çalıştım.En son kendi büromu açtım. Şunu söyliyeyim kendi işinizin patronu olmak her zaman daha iyidir. Şirkette bağımlı çalışırken yeri geliyodu ben ailemle bile bi akşam yemeği yiyemiyodum aynı masada. örneğin akşam şirketten tam çıkıcaz muhasebe müdürü kalsın bir kar analizi yapalım ilerisi için kararlar alalım gibi mesela bizim dışımızdaki kararlara müdahale edemiyoduk..Kendi büromuzu açmak hem ilerisi için iyi bir adım ama aynı zamanda da biraz yükümlülük getiriyor. Ama kendi büromuzu açmak zamanı geldiğinde sistem oturdumu gerisi gelir zaten..

tufanari ' Alıntı:
.... Kendi işinde olduğu gibi esnek olamazsın.....
Çoğu zaman öğle tatilinin ne olduğundan habersizce, bazen, günde 13 saat, bazen de pazar günleri kendinize fazla mesai yazacak derecede esnek çalışmaya hazır olun.

Tam konsantre olup bir mükellefin işini yaparken başka bir mükellefin arayıp çok acil diye bir talepte bulunmasına da hazırlıklı olun. Tabii bu yazdığım basit bir anlatım olmadık zamanda olmadık talepler birde bir kaç yerden birden gelirse ....

Büroda yıllar yılı çalışmış\çalışmakta olan biri olarak nacizane görüşlerimi paylaşayım.
Artıları;
-Uzun vadede -bütünüyle yeteneğinize bağlı olarak- iyi kazanabilirsiniz. (Kazanamayabilirsiniz de)
-Kendi işinizin patronu olur, gün içinde -fırsat buldukça- çıkar gezer dolaşırsınız. (Çıkıp dolaşamayabilirsiniz de)

Eksileri;
-Son mevzuat gereği bütünüyle olaya hakim olmalısınız (5510, VUK, GVK, TTK ve ekleri (özelgeler, genelgeler vs..) Misal 15 defterinizden herhangi birine ait tek bir beyanname unutursanız 1600 TL Cezası var. bu örnek olayın vehametini açıklamaya yeterde artar bile diye düşünüyorum.
-Defter tutma nedeniyle, mükellefleriniz tarafından işgören muamelesine tabi tutulabilirsiniz.
-Etik olmayan davranışlara zorlanabilirsiniz. (düşük kar beyanı, muhasebe hilesi vs.) Haliyle sorumluluk altına sokulabilirsiniz (Müteselsil sorumluluk)
-Tahsilat sıkıntısı çekebilirsiniz. Hele ki mükellefleriniz akraba-eş-dostlardan oluşuyorsa yapmayın, kaçın..
-Meslektaşlarınızdan gelebilecek haksız rekabetlere hazırlıklı olmalısınız. 500 TL almanız gereken mükellefin işlerini -çok uzak değil- karşı apartmanda çalışan muhasebeci arkadaşınız 200 TL ye yapmak için teklif götürmüş olabilir.
-Ve kesinlikle 3 Bin Lira iyi para. İleride daha yüksek bir maaş alabileceğinizi düşünüyorsanız yerinizde kalın, bulaşmayın :)

maaşın az olsa büro aç derim ama 3000 tl maaş kardeş daha ne istiyosun,çevrem yok diyosun büro açsan ne olacak 2-3 sene sıkıntı çekersin,zaten şu fani dünyada kaç sene daha yaşıyacağız ki

sn. tufanari;

Ben de sizin düşünce tarzınızı anlayamadım. Madem öyle niye bu konuyu foruma taşıyıp , zaten kıymetli zamanımızı harcadınız?
Forumdaşlar sizi ciddiye alıp fikirlerini açıkça söylemişler. Siz ise teşekkür etmek yerine kınıyorsunuz.

20/04/09 da ilk yazdığınız mesaj;

tufanari ' Alıntı:
Arkadaşlar Kasım-2009 da muhasebe bürosu açmayı düşünüyorum.... Tabiki 1, 2 yıl büro giderleri cepten karşılanacak ama..... Sabit maaşlı 3.000,00 TL çalışmaktansa ilerisi yıllar için iyi getirisi olacağına inanıyorum....
Kısacası şartlar gözönüne alındığında sizler ne düşünüyorsunuz yada neler yapardınız yada yapacaksınız....
Her konudaki Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim............
SMMM Tufan ARİ

Sizce yeterli derecede yorum yapıldıktan sonra yazdığınız mesaj;

tufanari ' Alıntı:
Ben sizlere bir şey diyemiyorum ARTIK..... Ne pahasına olursa olsun Özün olanı yapman gerekir..... Ne alaka niye aldık, aldınız belgeyi, bunca ceremete neden katlandınız okudunuz..... Benim fikrim SMMM olan kişinin BÜRO sunu açması ..... Etikden bahsediyoruz ya , Esas ETİK olan bu bana göre..... TEŞEKKÜR EDEİM DÜŞÜNCELERİNİZ İÇİN....

Rica ederiz.

Ben fazla eksik kazanırsın diye birşey söylemiycem... zaten muhasebecisin hesabını kitabını sen daha iyi bilirsin.. Elbetteki herkes kendi işini yapmak ve iyi bir gelir elde etmek ister, şartlar göz önünde tutulduğunda zor bir süreç, sana ve senin gibi arkadaşlara teklifim herkes ortak bir çatı altında belli bir mükellef sayısına ulaşana kadar, herkes 3-5 mükellefi ayrı ayrı bürolarda tutacağına gelin tek çatı altında ortak bir mekanda tutulabilir.
detaylar için msn :[email protected]