Döviz Alım Satım Kur Farkı

Üyelik
15 Tem 2005
Mesajlar
39
gayrimenkul sermaye iradı nedeniyle beyan vermek zorunda olan mükellefim ;2008 yılı başında şahsi parasını bir bankanın portföy yönetimine yatırmıştır.

2008 yılı için, portföy yönetiminden gelen portföy kar analizi şöyledir.

döviz alım satımı (kur farkı) 69.000,00

dövizli tahvil işlemleri(kuponu) 2.500,00

döviz işlemleri stopaj 0,00


bu gelirler , şahsın gmsi. nedeniyle verilecek gelir vergisi beyannamesine dahil edilmelimidir????
 
Ynt: döviz alım satım kur farkı

arkdaşlarımızla bu konuyu tartışıyoruz biri vericek diyo biri vermicek diyo bende vermicek diyenlerdenim orta yolu bulucaz :d
 
Ynt: döviz alım satım kur farkı

Bu hangi banka bilmiyorum ama genelde her büyük banka vergi raporu hazırlar ve burda hangi gelirlerin hangi vergi sitemine tabi olduğunu da bu rapora ekler. Stopaj varmıdır, stopaj nihai vergimidir, yahut hiç kesinti yokmudur. Bunları banklar net olarak rapora eklerler.
 
Ynt: Döviz Alım Satım Kur Farkı

üstadım gelen rapordan aktardım. vergi stopaj kesintisi sıfır.Zaten vadeli mevduat olmadığı için olmamasıda normal.Fon yönetimi döviz almış satmış kur farkından bir gelir oluşmuş. Bu beyan edilecekmi?Sorum bu

Beyan edilecek yönünde fikir üretilmesi halinde aynı dövizi yastık altında bulundurup satanda aynı geliri elde etti ama vergilenmesi mümkün değil. Bu mantıkla bakınca (şayet vergi olacaksa) para fon yönetimine bırakılmakla hatamı yapılmış olacak????
 
Ynt: Döviz Alım Satım Kur Farkı

Katılıyorum. Ben de baktım menkul sermaye iradı ile ilgili kaynaklara, kur farkı geliri ile ilgili her hangi bir beyan görmedim.

Bankada olmasaydı ne olacaktı , Zaten banka hiç bir kesinti yapmamaış demek ki beyan söz konusu değil. Zaten çoğu banka gelirlerinde de stopaj nihai vergi oluyor.
 
Üst