fonradar

Duydunuz mu? Mükelleflerin Banka Hesaplarına El Koyma Başladı

  • Konbuyu başlatan NİSAN123
  • Başlangıç tarihi
N

NİSAN123

Ziyaretçi
mükelleflerin banka hesaplarına bugünden itibaren zorla el konup,tahsılat yapılabilecek.
şimdi aldığım bilgilere göre;bayram öncesi icra dairelerine yazılar yazılmış,mükelleflerin hesapları bankalardan tespit edilmiş.bugünde dahil olmak üzere,tahsilatlar yapılmaya başlanmış. vergi daireleri çok yoğun bir şekilde bu konuda çalışıyor.


ilgilenen arkadaşlara duyurulur.
 
Ynt: Duydunuz mu?mükelleflerin banka hesaplarına elkoyma başladı.

evet maalesef biliyoruz. Bizim şubeden ödenen stopajlarımız oluyor. Bu da merkez de vergi dairesinde emanette duruyor. Vergi dairesinden kaynaklanan emanetteki paraları hemen hesaba geçmiyorlar. Biz de bu yüzden sıkıntıya düştük. Banka hesabımıza elkondu hem de gerçekte olmayan bi borç için. Hatta vadesinden önce ödeme bile var. dekontları götürdük dilekçe yazdık ve yarım günümüz vergi dairesinde geçti. Ayrıca bütün bankalara yazılar yazıldı haczin kaldırılması ile ilgili. Ticari itibarımız da zedeleniyor tabi bu durumda. Hem de yok yere. Vergi Dairesi de zor çıktı zaten işin içinden. Bu nasıl olacak Allah kolaylık versin ve sabır versin valla.
 
Ynt: Duydunuz mu?mükelleflerin banka hesaplarına elkoyma başladı.

eskiden beri var. fakat meltembatır gibi başı yok yere ağrıyanlar yüzünden uygulanmamakta idi.
 
Ynt: Duydunuz mu? Mükelleflerin Banka Hesaplarına El Koyma Başladı

milletin anası ağlıyor, nolacak böyle anlamadım.
dolaylı,dolaysız, şöyle böyle isimlerle dünya kadar para veriyoruz
bıktık artık ya

notere para
kiralarsın para
al sat para
ticaret odalarına para

bu nedir ya
 
Ynt: Duydunuz mu? Mükelleflerin Banka Hesaplarına El Koyma Başladı

VERGİ BORÇLULARINA BANKADA BLOKAJ... -ATO BAŞKANI AYGÜN: -''MALİYE BAKANLIĞI BAYRAMDAN SONRA 130 BİN ESNAFA, 9 MİLYAR YTL'LİK VERGİ SALDIRISI BAŞLATTI'' -''ESNAF, BLOKE YÜZÜNDEN ÇEKİNİ SENEDİNİ ÖDEYEMİYOR, KARA LİSTEYE DÜŞÜYOR''

ANKARA (A.A) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, vergi borcu bulunan 130 bin mükellefin bankalardaki mevduatlarının bloke edilmesiyle ilgili olarak, ''Maliye Bakanlığı, Bayramdan sonra 130 bin esnafa 9 milyar YTL'lik vergi saldırısı başlattı'' dedi.
Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, hesapları bloke edilen esnafın parasını kullanamadığı için çekini senedini ödeyemeyecek hale geldiğini, ''sicilinin bozulduğunu, kara listeye düştüğünü'' belirtti.
Ödenmeyen çekler yüzünden esnaftan alacaklı olan tüccarların da bu uygulamadan olumsuz etkilendiğini ifade eden Aygün, şunları kaydetti:
''Maliye bir dominoyu devirdi. Piyasadaki bütün dominolar birbiri ardına yıkılıyor. Vergi ödememe eğilimi, elbette onaylanacak bir durum değil. Kazanan esnaf vergisini de ödeyecek. IMF'ye verilen rakamlar tutacak diye esnafın bayramı bile zehir ediliyor. Esnafın bayramdan sonraya verdikleri çeklerin arkası yazılmaya başlandı, senetleri protesto oluyor. Vergi Dairesi ile anlaşarak borcunu taksitlendiren mükelleflerin bile hesaplarına bloke koydular.''
Esnafın borcunu ödememe eğiliminden değil, durgun geçen yaz sezonu nedeniyle vergi borcunu ödeyemediğini belirten Aygün, ''Banka hesaplarına bloke konulmasından sonra esnafın dükkan ve arabalarına haciz silahıyla gidilecek'' dedi.
Açıklamasında esnafa da seslenen Aygün, bir an önce vergi borçlarını ödemelerini istedi.

A.A.
 
Ynt: Duydunuz mu? Mükelleflerin Banka Hesaplarına El Koyma Başladı

İlk başta bazı bilinmeyenler nedeni ile karışıklıklar çıkacağı bir kesindir. Ama ileride vergilerin tahsilatı için faydalı olacağı kesin. Sadece biraz sabır . . .
 
Ynt: Duydunuz mu? Mükelleflerin Banka Hesaplarına El Koyma Başladı

Hemde nasıl bıktık..

İşsizlere iş yok,piyasada da sermayesizlikten işyeri açamıyorlar.Açsalar bile heryer para kesiyor.
Bıktık hemde nasıl bıktık..Ekonomik savaş verirken çocuklarımıza ilgi veremez olduk..Onlarda başı boş kaldı..
Eee böyle olmasını isteyenler utansın.
Dayanamadım bu yazıya konu dışı yazdım.K.Bakmayın
 
Üst