uyumsoft

E-Arşiv Fatura Düzenleme Tarihi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ymirred
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba merak ettiğim bir soru var, e-arşiv fatura kesme videolarını izlerken aklıma takıldı, örneğin 12.01.2024 de bir dijital ürün satılıp ücreti tahsil edildi diyelim, burada 3 gün sonra faturayı sistemden düzenleyip onaylıyoruz diyelim burada e arşiv faturada düzenleme tarihi 12.01.2024 mü olmalı yoksa 15.01.2024 mü olmalı, bu konu kafamı karıştırdı, 7 günlük fatura düzenlenme süresini anlayamadım. Örneklerle açıklarsanız çok mutlu olurum. Bu arada dijital ürünlerde irsaliye yok ek olarak irsaliye durumunda da nasıl düzenlenmeli o konuyu da merak ediyorum.

Yani e arşiv portalda fatura keserken dijital ürünün satıldığı tarih yani 12 si değil de bu günün tarihi ayın 15 i mi yazılmalı, doğru mudur hocam, dijital ürun satışında bu arada irsaliye yok
simdi urun 12 satilip 15 kargo edilirse ve sizde faturayi 15 keserseniz sorun yok. Ancak urunu 20 gonderip faturayi 20 keseseniz o zaman usulsuzluk cezasi yersiniz

simdi urun 12 satilip 15 kargo edilirse ve sizde faturayi 15 keserseniz sorun yok. Ancak urunu 20 gonderip faturayi 20 keseseniz o zaman usulsuzluk cezasi yersiniz
Kargo yok hocam, dijital ürun

Ödemeyi ayın 12 sinde aldım ve dijital ortamdan ornegin mail yoluyla gonderdim aynı anda, bunun uzerinden 3 gun gecti ve ayin 15 inde bu satisa istinaden fatura duzenleyecegim girdim e arsiv portala benden duzenleme tarihi istiyor simdi ben bu tarihi 12 mi girecegim 15 mi tam olarak bunu anlayamadim, lutfen kusuruma bakmayin cahilim bu konularda

Kargo yok hocam, dijital ürun

Ödemeyi ayın 12 sinde aldım ve dijital ortamdan ornegin mail yoluyla gonderdim aynı anda, bunun uzerinden 3 gun gecti ve ayin 15 inde bu satisa istinaden fatura duzenleyecegim girdim e arsiv portala benden duzenleme tarihi istiyor simdi ben bu tarihi 12 mi girecegim 15 mi tam olarak bunu anlayamadim, lutfen kusuruma bakmayin cahilim bu konularda
Estagfurullah, Ne cahilligi, bizim bilgimizde okyanustaki damla kadar. Simdi odemeyi 12 aldin ya 3 gun gecti 15'inde faturayi duzenledin sikinti yok. Sen 12'sinden 19 una kadar faturayi duzenleme gunun var. odemeyi 12'sinde aldin ya. geriye donuk fatura duzenleyemeceginden 15'ne faturayi duzenleyebilirsin.

Ancak ay sonlarina denk gelen gunlerde 7 gun kurali olmaz. (Aslinda Danista'ya gore olur, Ancak Mali Idareye gore olmaz. Nedeni de KDV.)

Yani ayin 30'unda aldigin odemelerin faturasini 30'una duzenle, simdi peki hocam 25,26 olursa ne olacak diye soracaksin. Haklisin. Bu gibi dureumlarda da engec 30'u

Estagfurullah, Ne cahilligi, bizim bilgimizde okyanustaki damla kadar. Simdi odemeyi 12 aldin ya 3 gun gecti 15'inde faturayi duzenledin sikinti yok. Sen 12'sinden 19 una kadar faturayi duzenleme gunun var. odemeyi 12'sinde aldin ya. geriye donuk fatura duzenleyemeceginden 15'ne faturayi duzenleyebilirsin.

Ancak ay sonlarina denk gelen gunlerde 7 gun kurali olmaz. (Aslinda Danista'ya gore olur, Ancak Mali Idareye gore olmaz. Nedeni de KDV.)

Yani ayin 30'unda aldigin odemelerin faturasini 30'una duzenle, simdi peki hocam 25,26 olursa ne olacak diye soracaksin. Haklisin. Bu gibi dureumlarda da engec 30'u
Anladım hocam, bazı mali müşavirler neden geriye dönük 7 gün kesme süresi var diyorlar, burada mükellefi kandırmış olmuyorlar mı? Yoksa kanunu yorumlama stilimi yanlış? Olması gereken sizin dediğiniz ancak neden ay atlamışken 31'ine geriye dönük fatura kesiyorlar, bunlar nedeniyle usulsüzlük cezasıyla muhattap olunmuş oluyor sanırım. Ya da e-arşiv de kontrol yok bu nedenle geriye dönük kesiyorlar tam olarak anlayamadım neden geriye dönük kesildiğini.