E-arşiv Fatura İptali Hk

Üyelik
16 Şub 2016
Mesajlar
21
Konum
İzmir
Merhaba,

Iptal edilen e-arşiv faturalarin alici firmaya bildirilme yükümlülüğü olmadigina dair bazi bilgiler buldum internette. Bu durumda alici firmanin iptal edilen faturadan ne sekilde haberi oluyor ki kayitlarindan cikarabilsin?
 
e-arşiv ft kağıt ft gibi iptal olmuyor; karşı firma "red" onayı verir ise ft yok hükmüne giriyor.
 
e-arşiv ft kağıt ft gibi iptal olmuyor; karşı firma "red" onayı verir ise ft yok hükmüne giriyor.
e arsiv fatura, e fatura mükellefi olmayan firmalara kesilir. Bu nedenle red olayı yoktur. E fatura mükelleflerine e arşiv fatura kesilemez. E arşiv fatura muhatabı vergi mükellefi ise matbu (kağıt) iade faturası kesebilir.
 
Bülent Bey e katiliyorum. E-arşiv fatura yurtdisi firmalara ve vergi mükellefi olmayan sahislara da kesilebiliyor. Eger red seçeneği olsaydı bu iki alici kendilerine kesilen faturalari nasil reddedecekti?
 
Eger gerçekten alici firmaya bildirim yukumlulugu yok ise fatura alicisi olan butun firmalar için ciddi bir sorun var demektir. Düsünsenize bir e-arşiv faturasini kayitlariniza aliyorsunuz sonrasinda düzenleyen size bilgi vermeden faturayi iptal ediyor ve siz bilginiz olmadigi için kayitlarinizdan cikarmadan beyan ediyorsunuz.
 
e-arşlv faturaları her ayın takip eden 15. gününe kadar gib e raporlanır, biz gib e raporlanmış bile olsa kdv tahakkuk etmeden, kestiğimiz e-arşiv faturasını iptal edebiliyoruz.
 
iptal ettiğiniz faturanın alıcısını nasıl bilgilendiriyorsunuz?

Bizde genelde iptal talebi karşı taraftan geliyor.
İade edilen mal ile birlikte kestiğimiz e-arşiv faturayı iptal ediyoruz.
Ancak herşey yasal olsun derseniz kep üzerinden ".... nolu faturanız .... nedenden dolayı iptal edilmiştir." Şeklinde bilgilendirme yapabilirsiniz.
 
Üst