E Arşiv Fatura

islm

Katkı Sunan Üye
Üyelik
4 Nis 2013
Mesajlar
544
Konum
Kocaeli
İyi çalışmalar,

Bir Özel Eğitim kurumu vergi mükellefi olmayan bir şahsın çocuğuna verilen hizmet karşılığında veli'yekağıt fatura kesmesi gerekirken e arşiv fatura keserse bunun bir geçerliliği var mı? Çünkü birinci olay kişi zaten e-fatuara mükellefi değil ikinci olay ise e arşiv fatura üzerinde irsaliye yerine geçer ibaresi bulunmakta. eğitim kurumuna sorduğumda biz herkese bu şekilde fatura kesiyoruz diyorlar. Bu işlemin bir geçerliliği ve dayanağı var mıdır?
 
geçerlidir. e-arşiv ve e-fatura birbirinden farklıdır. e-arşiv fatura vergi mükellefi olmayanlara da düzenlenebilir. misal; turkcell faturaları e-arşiv kapsamında düzenlenmektedir ve fatura kesilen müşteriler vergi mükellefi değildir.
 
valla bu ayrıntı için teşekkür ederim. Bir şey daha öğrenmiş olduk.
Saygılar.
 
Bu konuda bir hususun açıklığa kavuşması gerekiyor. Kağıt fatura derken ne kastediliyor? Daha önceki maliye onaylı faturadan mı, yoksa E-arşiv faturasının kağıt çıktısından mı bahsediliyor?

E-arşiv mükellefleri daha önceden kullanmış oldukları maliye onaylı faturaları kullanamazlar. Ellerinde mali onaylı boş faturalar var ise, isteğe bağlı olarak iptal ettirebilirler.

Eğitim kurumunuz, E-Arşiv mükellefi ise ve E-Fatura mükellefi olmayan mükelleflerine E-Arşiv Fatura kesiyorsa, işin doğrusunu yapıyor demektir. Uygulamada müşteri e-arşiv faturasını elektronik ortamda kendisine iletilmesini onaylarsa e-arşiv faturasının kağıt çıktısını vermesine gerek yoktur. Onaylamazsa, e-arşiv faturasının kağıt çıktısını müşterisine verir.
 
Son düzenleme:
Evet geçerlidir . e-Arşiv fatura güncel hayatta yaptığınız alışveriş karşılı aldığınız fiş yada faturadan farklı değildir tek farkı dijital olarak size ulaşması. bir A4 kağıda bastırdığınızda elinize mektup ile ulaşmış bir faturadan farkı yoktur. Doğaya saygılı bir kurumdan hizmet alıyorsunuz çok güzel bir uygulama.
 
Üst