personel maaş programı

E-Belge Portallarına Girişte Sorun Yaşayan Mükelleflerin Yapması Gereken İşlemler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ferhat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ferhat

Moderator
Forum Yönetimi
e-Belge ekranlarına (GİB e-Arşiv Portal, e-Fatura Portal ve e-Fatura İptal-İtiraz Portalı) giriş sürecine dair yapılması gerekenler aşağıda belirtilmiştir.

Uygulamaya giriş yaparken aşağıdaki adımların uygulanması ve söz konusu kontrollerin tarafınızca yapılması gerekmektedir.

1768095912153.png
Örnekteki görsele ulaşamayan mükellefler tarafından, akıllı kartın (Mali Mühür, e-İmza) temin edildiğikurumun web sitesi veya çağrı merkezi aracılığıyla doğru sertifika dosyaları indirilmelidir. Konuhakkında gerekmesi halinde ilgili kurumdan yardım alınabilir.Aşağıda yer alan “Görsel 2” KamuSM için olup, KamuSM sürücü yükleme sayfasından mali mühür/eİmza (NES) donanımlarının bilgisayarlara yüklenmesi gerekmektedir. Yükleme işleminin nasılyapılacağına ilişkin olarak, TÜBİTAK tarafından başvuru esnasında belirtilen mail adreslerine gönderilendokümanlardan faydalanılabilir.

1768095966501.png
2. Adım:Bilgisayarınızın “Denetim Masası/Programlar ve Özellikler” kısmından yüklü java uygulamasıkaldırılmalı ve bilgisayar yeniden başlatılmalıdır.Daha sonra Google chrome tarayıcısı ile https://www.java.com/tr/ adresi üzerinden java uygulamasıindirilmelidir.NOT: Bilgisayarınızda işletim sistemiyle uyumlu bir adet java versiyonu bulunmalıdır.İndirilen Java uygulaması kurulduktan sonra “Denetim Masası”na gidilerek java uygulaması açılıp‘Security’ sekmesinden “Görsel 3”te belirtildiği gibi https://ebelge.gib.gov.tr adresi eklenmelidir.

1768096023872.png

1768096060236.png
1768096104781.png

1768096132423.png

1768096183502.png

peki gib e defter portala giriş nasıl olacak orada açılmıyor ve 2 gün sonra defter gönderim süresi dolacak.

peki gib e defter portala giriş nasıl olacak orada açılmıyor ve 2 gün sonra defter gönderim süresi dolacak.

Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra e-defter portalına da sorunsuzca giriş yapılabiliyor, muhtemelen eksik bir şeyler yapmışsınızdır. özelden yazabilirsiniz yardımcı olmaya çalışalım.