fonradar

E-Beyanname sözleşme fesih tarihi hangisidir?

stajer34

Katkı Sunan Üye
31.12.2011 de iş yerinin kapanışı yapıldı bunun sözleşmesini fesih süresini geçirdik şimdi ne yapabilirm??

Ynt: ebeyanname sözleşme fesih tarihi???

stajer34 ' Alıntı:
31.12.2011 de iş yerinin kapanışı yapıldı bunun sözleşmesini fesih süresini geçirdik şimdi ne yapabilirm??

sözleşme başlangıç bitiş tarihi kaç işyeri kapandı diye sözleşme bitmiş sayılmaz bence daha gelir ve geçici vergi beyannamelerini hazırlayacaksınız

Ynt: e Beyanname sözleşme fesih tarihi???

oda gelir beyanından sonra iptal edin dedi,bence de matıken doğrusu. kimileri 15.01.2012 sondu

stajer34 ' Alıntı:
oda gelir beyanından sonra iptal edin dedi,bence de matıken doğrusu. kimileri 15.01.2012 sondu

bende de benzer vardı 13.01 sondu o tarihi esas alıp geçerlilik süresi bitti şeklinde işlem yaptım

Yapmadım, ancak bildiğim kadarı ile firma 31.12.2011 de kapandığını varsayıp siz 15 gün içinde fesih ederseniz, sonrasında vereceğiniz beyannameleri gönderemiyorsunuz.
Bu durumdada tekrar Ek-3 yada en azından sadece beyanname verebilmek için Ek-4 yapmak zorunda kalacaksınız.Yanlışım varsa deneyenler düzeltsin lütfen.
Bendede kapanan çok firma var, ancak ben son vereceğim Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesini bekliyorum.

Diğer taraftan iptal tarihini de bizim girdiğimiz bir işin kontrolünü neye göre yapıyorlar diye de düşünmüyor değilim.
Firmanın vergi dairesinden kapanışınamı, son verilen beyanname tarihinemi yoksa benim bildirdiğim fesih/iptal tarihine mi?

Ynt: E-Beyanname sözleşme fesih tarihi hangisidir?

31.12.2011 tarihinde kapanışı yapılan firmamla ilgili süresi dolan sözleşmeyi 13.01.2012 tarihinde bildirdim. Dün ise Aralık 2011 dönemine ait KDV, Muhtasar, Ba, Bs beyanlarını sorunsuz olarak verdim. Sanırım 2011/4 geçici ve yıllık beyanda da sorun olmayacak.
Saygılar.

O zaman kapanış tarihi olarak firmanın kapandığı tarihi yazmanın bir sakıncası yok.Aslında bu daha iyi olur.Beyanname takip etmek zorunda kalmayız.
Bilgi için teşekkürler.

İptalden sonra sadece son verilmesi gereken beyanlar verilebiliyor, önceki aylar için düzeltme vermek gerekir ise verilemiyor.

31.12 de kapananın veyahut meslek mensubu değiştirenin iptali 15 ine kadar yapılacak. 2011 beyanlarını vermekte problem olmayacak. kaynak: e-bildirge iletişim hattı ile telefon görüşmem. saygılar.