E Bildirge Kurumlar Vergisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: E Bildirge Kurumlar Vergisi

:) sanırım önceki dönemleri manuel olarak kontrol ettiler, herkese düzeltme verin diye yazı gönderdiler (bize de 2 adet geldi) , 2009dan itibaren de otomatiğe aldılar, böylesi daha iyi aslında.

peki arkadaşlar kurumlar vergisi beyannamesini vermeye kalktığında bu tür bir uyarı almayan var mı aranızda?

mes_ar ' Alıntı:
peki arkadaşlar kurumlar vergisi beyannamesini vermeye kalktığında bu tür bir uyarı almayan var mı aranızda?

Tabiki var/vardır.Hatasız ve doğru bir şekilde yapılıyorsa neden uyarı versin ki.!

eğer Maliye BNakanlığı bunu anlıyorsa benim 2007 zararımın 2008 i karşıladığı gibi 2009 u da karşıladığını anlaması gerekmez mi? hem orda 2007 yılı zararını soruyor 2007 yılı zararının mahsup edilmeyen kısmını sormuyor ki? :)

yani uyarı verdi biz de onayladık şimdi düzeltme vermezsek vakti geçtiğinde düzeltme istenecek ve biz cezalı vereceğiz öyle mi?

mes_ar ' Alıntı:
eğer Maliye Bakanlığı bunu anlıyorsa benim 2007 zararımın 2008 i karşıladığı gibi 2009 u da karşıladığını anlaması gerekmez mi? hem orda 2007 yılı zararını soruyor 2007 yılı zararının mahsup edilmeyen kısmını sormuyor ki? :)

mes_ar ' Alıntı:
yani uyarı verdi biz de onayladık şimdi düzeltme vermezsek vakti geçtiğinde düzeltme istenecek ve biz cezalı vereceğiz öyle mi?

Aslında İdarenin yaptığı sadece bir uyarı işlemi dediğiniz gibi siz uyarı rağmen yanlış yaparsanız sonradan göndereceği yazıya istinaden yapmak zorunda kalırsınız bu düzeltmeyi.
Benim anladığım kadarı ile buradaki mahsup işlemi, isteğe bağlı bir şey, idare bu mahsubu yapacaksan atlamadan yap, bir yıl mahsup etmeyip, 2. yıl mahsup yapma diyor.Ama hiç mahsup yapmayacaksan ona da varım diyor.Onun için sizin 2007 zararınızı kar olmasına rağmen 2008 yada 2009 da mahsup edip etmeyeceğinizi bilemez.

Vergi dairesi benim 2008 karımı 2007 zararından mahsup ettiğimi biliyor. 2009 karıma yettiğini de biliyor. zaten ödemem çıkmıyor her iki durumda da. tek yanlışım 2007 yılı zararını 2008 beyannamesiyle 2009 yılı beyannamesinde aynı yazmış olmam.

vergi dairesi bu uyarıyı yaptıysa bu, kesin düzeltme isteyecek anlamına mı geliyor?

Öncelikle bu yeni bir uygulama, gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz, ama sana yapılan uyarıyı bence, Ankara, bütün vergi dairelerine de gönderecektir.Kendilerinin düzeltebileceklerini yaparlar, yapamadıklarını müşteriye yazı gönderirler diye düşünüyorum.
Mesela kendilerinin düzelttikleri bir konuya örnek verecek olursam, geçmiş yıl zararını mahsup ederken mali kar yerine ticari karı yazmışsanız ve cari yılda mahsuptan sonrası için yine kurumlar ödemesi çıktı ise, ek bir vergi demektir, ve bunun düzeltmesini vergi dairesi yapar, ve verginin aslını ve cezasının Vergi/Ceza ihbarnamesi ile gönderir.

Kolay gelsin.

o zaman sizce benim durumum hangisine giriyor? vergi dairesi düzeltir mi yoksa ben mi düzeltmeliyim?

peki arkadaşlar kurumlar vergisi düzeltme beyannamesini nasıl yapacağım?İlk kez düzeltme beyannamesi yapacağım da?

Şimdi kurumlar vergisi beyannamesini olması gerektiği gibi yapıp internetten özel onayla mı göndereceğim? Başka yapılması gereken birşey var mı? Beyannamede farkı yazmayacağım değil mi?

beyannameyi olması gerektiği gibi, ilk kez dolduruyormuş gibi dolduracaksınız, özel onay ile göndereceksiniz.

Merhaba, şahıs firması işletmeye ait yıllık gelir vergisi beyanında mahsup edilecek geçmiş yıl zararlarını kontrol edin uyarısı aldım.
Firma 2015 kuruluşlu.
2015 döneminde 30.000-TL
2016 döneminde 20.000-TL zarar etmiştir.

2016 1.döneminde 16.000-TL kar elde etmiş ve bu döneme 2015 zararı geçici de mahsup edilmiştir.
2016 yıllık beyanını 20.000-TL zarar olarak beyan edip mahsubu yapılamayan geçmiş yıllar zararına da 2015 için 30.000-TL yazdığımda bahsi geçen hata mesajını aldım. Acaba beyanı bu şekilde onaylamalımıyım.? Yoksa geçmiş yıllar zararına 2015 için 14.000-TL yazmalıyım?