E-bildirge Yanlış Beyan Düzeltme

anakin

Katkı Sunan Üye
Üyelik
3 Eyl 2016
Mesajlar
157
Konum
Antalya
Selamlar,

Çalışan, Eylül ayı başlarında raporlu idi. Raporlu günler, yanlışlıkla Ağustos bildirgesinde gösterildi. Çalışana izah edilip tam ücret ödendi. sgk uygulamadan rapor, gerçek zamanında girildi (eylül)

Şimdi yanlış girilen ebildirge düzeltilebilir mi, nasıl? Bu konuyla ilgili ceza söz konusu mudur? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Bildiğiniz üzere, aylık e-bildirge verilme süresi takip eden ayın 23. gününe kadar olup bu tarihten önce yapılan her türlü onaylanmış bildirgeleri düzeltmede cezai işlem bulunmuyor. Fakat 23. günden sonraki her düzeltme cezai işleme tabidir.
Ceza yalnızca bir kişi için gelmeli, bunu da e-bildirgede sadece raporlu kişinin iptali yaparak ve sadece o kişinin ek bildirgesini yapın. (e bildirge iptal bölümünde sadece düzeltme olacak kişiyi seçin ve iptal bildirgesi verin. sonra o kişi tekrar ek bildirge yapın.)
Geçmiş olsun.
 
Son düzenleme:
Ağustos bildirgesini düzeltmeniz gerekiyor. Eksik gün olmadığı halde eksik gün göstermiş oldunuz çünkü. O kişi için ek/9 düzenleyip elden kuruma vereceksiniz. O kişi için iptal bildirgesi ve ek bildirge düzenleyeceksiniz bir üst yazı ile kuruma vereceksiniz. Süresinden sonra yapılan düzeltme için asgari ücretin 8de 1i oranında ceza çıkacak. Ayrıca ağustos ayına tahakkuk edecek primi de ödemeniz gerekiyor.
 
Ek; o kişi için teşvik var ise (%5) dahil yararlanamayacağınız için adı ceza olmasa da bir de bunu ödemeniz gerekecek.
Not; o kişi için iptal vermeden sadece eksik kalan gün ve kazancı ek bildirge ile bildirebilmeniz gerekir. Bağlı olduğunuz müd. bunu görüşmeniz yararınızadır.
 

Benzer konular

Üst