S
Silinen Uye 50913
Ziyaretçi
e-birlik sözleşmesinde 150 tl çıktı ise bu rakam üzerinden mi makbuz keseceğiz ? yoksa bu rakamın üstünde tutar belirleyebilir miyiz ? yardımcı olursanız sevinirim.
Bu rakamı düşmemek şartıyla (ki sistem zaten izin vermez) bu rakam üzerine çıkabilirsiniz.Sözleşmenin son sayfasında manuel girmeniz gereken bir sözleşme tutarı bölümü gelir.O kısma belirlediğiniz rakamı girebilirsiniz.
Makbuz düzenleme konusu ise maalesef tam oturtulamamış bir mevzuu.Tahsil edilen tutar ne olursa olsun, sözleşmede belirlenen tutar üzerinden makbuz düzenleyenler de var, sadece tahsil edilen tutar üzerinden makbuz düzenleyen de var, hatta hiç makbuz düzenlemeyenler bile var.
benim tavsiyem şu olur, eğer tahsil edilen rakam, sözleşmede yazan rakamdan az ise, sözleşme rakamı üzerinden,
sözleşmede belirtilen rakam az ise tahsil edilen rakam üzerinden makbuz düzenlenmesi yönündedir.
Belki hata bendedir,onu bilemiyorum ama son 2 aydır, e-birlikten sözleşme girişini yapıp kaydediyorum ama görüntülemeye sıra geldiğinde ekran donup kalıyor.ne yaptıysam çözemedim. bende çıktıları yine eski excel formatı şeklinde almak zorunda kaldım.Açıkcası benim nazarımda da ciddiyetini biraz kaybetti maalesef.
Evet abi haklısın hatta konu hakkında bilgi sahibi bile değiller ne yazık ki.
Abi aynı mükellefle görüştüm bugün 31.12.2018 tarihi itibariyle sözleşmeyi fesh etmesini istedim ama ocakta kdv beyannamesini verdikten sonra fesh edeceğini söyledi? Bunun bir sakıncası olur mu ? Geriye dönük 30 günlük fesh yapabilir mi ? Birde ocak ayında bizim sözleşme giriş süremiz ocak sonuna kadar mı ?
Hayır doğrusu da budur. Siz şu anda sözleşme girişini sistemden zaten yapamazsınız. Aralık beyanlarını versinler.31 ocak ta (veya şubat başında) sözleşmeyi iptal etsinler.Sizde karşı taraf iptal edince yenisini girersiniz.
Hayır doğrusu da budur. Siz şu anda sözleşme girişini sistemden zaten yapamazsınız. Aralık beyanlarını versinler.31 ocak ta (veya şubat başında) sözleşmeyi iptal etsinler.Sizde karşı taraf iptal edince yenisini girersiniz.
Belirttiğin tarihler doğrudur,sıkıntı çıkmaz.Damga vergisini mükellef ödeyecekse, mükellefe damga vergisi mükellefiyeti açtır.Şubat ayında beyan edeceğin "ocak ayına ait" damga v.beyanında ödemesini yaptır.Damga v.mükellefiyeti açtırmayacaksan, sözleşme tarihinden itibaren 15 gün içinde elden gidip ödemeyi yapmalısın.Mükellef ödeyecekse,beyanı mükellef adına ve mükellef vergi dairesine verip ödemesini yapacaksın.
tamamdır abi, zaten 0040 damga vergisi mükellefiyetliği var mükellefin, şubat ayında beyannamesini veririm şirket adına, e-birlikte damga vergisi modülünü iş sahibi olarak işaretleyeceğiz değil mi ? abi birde banka teşviki konusunda sıkıntı var, mükkellef senelik 10.200,00 tl ödeme yapacak, sözleşmeli tutarlarda 7000 tl yi geçmesi halinde ödemeyi bana bankadan mı yapması gerekiyor ?
Merhaba
Damga vergisi defteri, defter beyan sistemine tanımlanmamıştır.Ayrıca kendiniz için damga vergisi defteri tasdik ettirme zorunluluğunuz yoktur.
Merhaba
https://intvrg.gib.gov.tr/
Bu adresten "kullanıcı girişi" bölümünden giriş yapınız.
Beyanname İşlemleri ana menüsünden, "e beyanname yetki bilgileri" kısmından sözleşme girişi yapabilirsiniz.Kontrol ettim,sayfa şu an aktif.
tekrar deneyin.
Kolay gelsin.
Kdv dahil 850 demek.Alacağın net ücret 850 olacak demektir.Bu durumda "tahsil edilen" 850 olacak şekilde makbuz düzenlemen gerekir. Bizde işin içine stopaj girdiği için makbuz düzeni ve hesaplama biraz değişiktir.
Bence makbuzun şöyle olmalı.
Brüt: 867,35
kdv: 156,12
Toplam: 1.023,47
Stopaj: 173,47
Net Tahsil edilen: 850,00