E- Defter Beratları Süresinden Sonra Yüklenebilir mi ? Cezası Var mı ?

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Üyelik
2 Ara 2013
Mesajlar
1,479
Konum
istanbul
E defter mükellefi E defter beratlarını süresinden sonra sisteme yükleyebilir mi? Süresinden sonra yüklenilen defter beratları için cezai işlem uygulanır mı?
Yasal süresinden ne kadar sonra defter beratlar yüklenebilir? Örneğin Şubat defter beratları yasal süresinden 4 ay sonra da yüklenebilir mi?
Kolay gelsin
 
e-Defter beratlarını süresinde yüklememenin cezası var mıdır? Bu sorunun cevabı, evet. e-Defter berat dosyalarının GİB’in sistemine yasal bildirim süresi içinde yüklenmesi gerekiyor. Fakat bu süre içinde bir mücbir sebep olup olmadığına da bakılabilir. Mücbir sebepler varsa durumun tevsik edilmesi de söz konusu olabilir. Bu teşviki sağlayacak evrak ile GİB’e başvuruda bulunulursa cezadan kaçınılabilir. Ancak ortada bir mücbir sebep yoksa yasal süre içinde yüklenmeyen e-defter beratlar için usulsüzlük cezası ortaya çıkacaktır.
 
Defter Beratları süresinden 4 ay 8 ay sonrada geriye dönük dönemler için yüklenip onaylanabilir. Dönem başına x Özel usulsüzlük cezası uygulanabileceği yazılıdır. VUK 353/II-2 Bendi
 
Üst