E-Defter Mükellefinin Envanter Defteri Tasdiğinin Unutulması

Üyelik
9 Eki 2017
Mesajlar
28
Konum
kocaeli
merhaba
2019 yılı için envanter defteri tasdik ettirmeyi unutmuşum şimdi farkettim. e defter mükellefiyiz. ne yapmak gerekir. bağımlı çalışıyorum.
 
Defterlerin Tasdik Ettirilmemesinin Sonuçları

Tasdik zorunluluğu olan yasal defterlerden herhangi birisinin;

Tasdik işleminin, süresinin sonundan başlayarak bir ay içinde yaptırılmamış olması Vergi Usul Kanunu’nun 352/II-6. maddesi çerçevesinde ikinci derece usulsüzlük cezasını,

Tasdik işleminin yaptırılmamış olması (yasal sürenin sonundan başlayarak bir ay geçtikten sonra tasdik ettirilen defterler de tasdik ettirilmemiş sayılmaktadır) Vergi Usul Kanunu’nun 352/I-8. maddesi çerçevesinde birinci derece usulsüzlük cezasını, bu fiil aynı zamanda re’sen takdir nedeni de sayıldığından cezanın iki kat kesilmesini, gerektirmektedir.

Türk Ticaret Kanunu kapsamında tasdike tabi defterlerin tasdik işlemlerinin yaptırılmaması halinde 5.408 lira idari para cezası uygulanmaktadır
 
Evet cezayı biliyorum görüş almak istiyorum. Bu durumda tasdikletmek mi daha iyidir yoksa hiç bir şey yapmamak mı artık.
 
Sayın nilcey

süresi geçtiği için zaten hiç bir noter de tasdik ettiremezsiniz. Zira süresi geçmiş. Siz defter istendiği zaman telefonumu not alın görüşürüz.
 
Üst