fonradar

E-Defter Saklama Ve 2.Kopya Gönderimi Artık Maliye mi Yapacak ?

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Merhaba
Bugün edm den bir yetkili ile görüştüm 2024 den itibaren e defterlerin saklamaları ve 2.kopya gönderimleri maliye tarafından yapılacak mış?
Doğru mudur ben duymadım ayrıca bu durumda işnet edm gibi firmalara saklama hizmeti için ödeme yapmaya gerek kalmayacak mı?
Teşekkürler

Merhaba
Saklama hizmeti farklıdır,kopyaların gönderimi farklıdır.
Saklama sorumluluğu yine mükellefe aittir.Kopyaların gönderimi ise e-defter ile eşanlı gönderildiğinden, e-defter kim tarafından gönderiliyorsa aynı anda da kopyalar gönderilecektir.(farkındaysanız ikinci kopya demiyorum,çünkü "ikinci" diye bir kavram kalmadı,buna alışmak gerek artık :) ) E-defter ile eşanlı kopyalarda gönderileceğinden, bu kopyalar için daha sonra herhangi bir gönderimde yapılmayacaktır.
Bu nedenle özellikle "kopya gönderimleri" için entegratöre gerek kalmadı diyebiliriz. Ama "saklama" hizmeti de alıyorsanız, bu aynı şekilde devam edecektir.

Saklamayı kendimiz yapıyoruz.

Gib'e Yevmiye Beratı, Yevmiye, Kebir Beratı göndermek yeterli değil mi şu an 2025 için?

Saklama Listesi boş görünüyor Gib'de (kendi bilgisayarımızda saklıyoruz), ikincil kopya vs başka birşey de göndermedik. Atladığımız birşey yok herhalde, 2025den önce hiç e-defter göndermedik, biraz paranoya olmaya başladı da cezaları duyunca.

Saklamayı kendimiz yapıyoruz.

Gib'e Yevmiye Beratı, Yevmiye, Kebir Beratı göndermek yeterli değil mi şu an 2025 için?

Saklama Listesi boş görünüyor Gib'de (kendi bilgisayarımızda saklıyoruz), ikincil kopya vs başka birşey de göndermedik. Atladığımız birşey yok herhalde, 2025den önce hiç e-defter göndermedik, biraz paranoya olmaya başladı da cezaları duyunca.
Merhaba
Sıkıntı yapaack bir durum yok.Aşağıdaki görseldeki gibi, gönderimlerinizde 3 dosya bu şekilde görünüyorsa, gönderim başarılı demektir.
Saklamayı kendiniz yapıyorsanız,sadece bilgisayarda saklamanızı tavsiye etmem.
C sürücüsü dışında harici disk,Flash bellek,harici bulut sistemi gibi alanları da kullanmanızı öneririm.

Ekli dosyalar

• beratlar.jpg
    beratlar.jpg
    22.9 KB · Görüntüleme: 6
Merhaba
Sıkıntı yapaack bir durum yok.Aşağıdaki görseldeki gibi, gönderimlerinizde 3 dosya bu şekilde görünüyorsa, gönderim başarılı demektir.
Saklamayı kendiniz yapıyorsanız,sadece bilgisayarda saklamanızı tavsiye etmem.
C sürücüsü dışında harici disk,Flash bellek,harici bulut sistemi gibi alanları da kullanmanızı öneririm.
Çok teşekkür ederim, evet görseldeki gibi. 🙏🙏