E-Devlet Şifresi Olmayan Mükellefin Beyanı.

URUM79

Fenomen Üye
Üyelik
11 Mar 2014
Mesajlar
1,729
Konum
İSTANBUL
Merhaba, yurt dışında ikamet eden kişi Türkiye de yer alan mesken için E devlet şifresi bulunmuyor ise nasıl beyan verecektir.
Bu sene şart mı koşuldu. Yurt dışı temsilciliğinden E-devlet şifresini zorunlu olarak temin etmesi mi gerekli..? Bu durumla karşılaşan meslek mensubu arkadaş varmı.?
 
bir kaç ay öncesinde kimlik bilgileri ile kullanıcı kodu aldığımız bir mükellefimiz aynı şekilde yurtdışında. Şuan kullanıcı kodu şifre ile girişte e devletten şifre istiyor. her türlü e devletten dogrulama ister duruma geldi.

"Başkanlığımız Bilgi İşlem sistemi politikası gereği şifrenizin değiştirilmesi gerekmektedir. Kimliğinizi doğrulayarak şifrenizi güncellemek için e-devlet sistemine yönlendirileceksiniz. e-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden e-Devlet şifresi alabilirsiniz."
 
Yurt dışındaysa konsolosluğa gidip e-devlet şifresi alacak. uzak beldelerde bulunanlar için gerçekten ciddi sorun oluyor. Ayrıca mali müşavirler şifreleri talep etmek zorunda kaldıkları için de mükellef/müşavir arasında bir hayli sıkıntı çıkmış durumda. Yalıların işlerini destek olmak için yapıyorduk şimdi birde her zaman nasıl yapıyordun artık ağır mı geliyor da yapmıyorsun, sitemini duyup derdini anlatamamak da cabası.
 
Üst