fonradar

E-Fatura İptal/İtiraz Portalı Açılmıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Asli__
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba, şuanda e-Fatura iptal/itiraz portalına giremiyoruz. Benzer sıkıntıyı yaşayan var mı? ya da suan portala erişebilen var mıdır? Sebebini ve duyuru bulamadım bu konu hk.

İyi çalışmalar herkese.

Merhaba 3 gündür iptal / itiraz portalına ulaşılamıyor. başka arkadaşlarıma da sordum hepsinde aynı sorun var, gib tarafından kaynaklanan bir sorun var. yakın bir zamanda çalışma yapılacak diye duyuru yapıldı, sonra düzeldi diye duyuru yapıldı ancak anlaşılan düzelmemiş. an itibari ile sorun devam etmekte.

Cevabınız için teşekkür ederim Vaudeville.

7 gün içerisinde iptal talebi gönderilmesi gereken faturalarımız var, yarın son günü bir tanesinin. Sistem açılmazsa bunlar için ek süre tanınacak mı acaba bir bilginiz var mı? :unsure:

Ben ilk kez karşılaşıyorum tecrübeli olan varsa yorum yapabilirse çok sevinirim.

Ticari fatura noter/kep aracılıgıyla iptal edilebiliyordu. Temel faturada portal dışında iptal seçeneği var mıdır?

İyi günler.

Sayfayı açana kadar iflahımız kesildi.
Sözde kolaylaştırmışlar. Bizim gibi kurumsal çalışan firmalarda server şifreleme engeline takılıyor yeni sistem.

Allah hepimize kolaylık versin.

Arkadaşlar sanal sunucu vs üzerinden denemeyin. Kendi masaüstünüzde deneyin. Eğer bilgisayarinizda firewall engeli oluşuyorsa IT ekibinize efatura edefter gibi devlete ait sitelerin engellenmemesini ve Java ayarlarından engelin kaldırılmasını belirtin.

Sabah bir faturaya ipal talebi onayladım.. sistemde sorun görünmüyor.
Turmob asistan kurarak,oradan portal girişlerine geçiş yapmayı deneyin

Merhabalar kısa bir bilgi vermek istiyorum yeni e-fatura iptal itiraz portalında web soketi bağlanamadı hatası alıyorsanız https://ebelge.gib.gov.tr/anasayfa.html burdan imzalama aracını indirip açmanız gerekmektedir.
Saygılarımla
Bu bağlantıdan girdim gene olmadı, ben yakın zamanda mali mühürü yenilemiştim ama şifrem doğru olduğu halde kullanıcı adı şifre hatası veriyor.

Bu bağlantıdan girdim gene olmadı, ben yakın zamanda mali mühürü yenilemiştim ama şifrem doğru olduğu halde kullanıcı adı şifre hatası veriyor.
Mali Mühürle e defter uygulamasına yada kendi uygulamasından şifre ile giriş yapabiliyormusunuz?
Benim söylemek istediğim yeni efatura iptal itiraz portalı https://ebelgebasvuru.gib.gov.tr/ adresine taşınmıştı bu adreste web soketini aktifleştirmek için imzalama aracını açmak gerektiği

Bende herşey tamam. Web socket bağlandı, imzalama işlemi tamam. Fatura iptal talebi giriyorum, kestiğim faturayı bulamıyor.
Karşı firma ile görüştüm, e-fatura karşı firmaya ulaşmış. O da denedi alıcı olarak. Onda da fatura bulunamadı diyor. Durum kodu 1300.
Belki ertesi günlerde gib görecek dedik. Değişen birşey olmadı. Bu gibi durumla karşılaşıp, çözebilen oldu mu?
03.01.2025 tarihinde 31.12.2024 tarihli iade faturası kesmiştik.