fonradar

E-İrsaliye de Fabrika Teslim Durumu

Üyelik
9 Ağu 2020
Mesajlar
2
Konum
Kayseri
Merhabalar,

Muhasebesine baktığım 2 şirketim var. Ben bu şirketleri istek üzerine bu ay e-irsaliyeye geçirdim. Karşıma çıkan bir sorun var. Bunların çözümünü arıyorum. Biz Kayseri de duvar kağıdı üretimi yapıyoruz. Aynı zamanda Niğde de bulunan diğer firmamıza da mal gönderiyoruz. Kayseri'de ki firmamız dan fabrikadan teslim ürünlere e-irsaliye düzenlemek zorunda mıyım yada bunu nasıl yapabilirim. Çünkü firmamız da depo yönetim sistemi var. Ve bu sistem üzerinden talep ve irsaliye oluşuyor. Sistemden barkod ile ürün çıkışı yapıyoruz. Bu yüzden de irsaliye ile çıkması lazım.

Diğer bir konu da Niğde tarafı. Şimdi Niğde tarafında da Kayseri de olan müşterilerimiz var. Onlarda gelip fabrikadan ürünlerini teslim alıyorlar. Şimdi e-irsaliyeyi ben nasıl duzenlemem gerekiyor. Kayseri'den Niğde'ye e-irsaliye ve fatura kesmem lazım. Müşteriye de Niğde üzerinden fatura duzenlemem lazım. Bunu nasıl yapabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Zorunlu haller dışında matbu irsaliye kullanamazsınız. Kayseri ve Niğde'deki şirketler iki ayrı şirket mi, şube şeklinde mi çalışıyor. Farklı bir şirket ise giden mallar için e irsaliye ve fatura düzenlemeniz gerekir. Şube ise yine e irsaliye düzenlemeniz gerekir. "İrsaliyede Kayseri fabrikadan Niğde şubeye sevk edilmiştir " gibi bir ifade yazmanız gerekir. Eğer muhasebe programınız L... ise bunu ambar fişi ile yapabilirsiniz. Bu program ambar fişi ile irsaliye oluşturuyor. Çıkış deposu na Kayseri giriş deposuna Niğde yazarsınız.
 

Benzer konular

Üst