fonradar

E-ticaret İçin Ev Adresi Göstermek Ama Üretimi Başka Yerde Yapmak/yaptırmak

Üyelik
18 Eyl 2015
Mesajlar
2
Konum
istanbul
Merhaba,

E-Ticaret yapıyoruz artık bir şahıs şirketi kurup vergimizi ödeyerek çalışmak istiyoruz. Zira en başlarda çok küçük olarak başladık fakat şimdi vergi ödeyebilecek duruma geldik. Bu noktada kafama takılan bazı şeyler var ve bunlara net bir cevap alamadığım için siz değerli arkadaşlarıma sormayı uygun gördüm. Bir Mali Müşavir ile görüşüyoruz ama anladığım kadarı ile maliyede de branşlaşma, özel ilgi alanları gibi bir durum var. Her sorumuza net bir cevap alamadık çünkü. Daha önce bir çok okul okudum, hala okuyorum, bir sürü iş yaptım, adliye de memurluk yaptım vs. ama bu maliye konularının cahiliyim ve sorularımı sorup net cevap alabileceğim birileri olsun istiyorum fakat kimle konuşsam net bir bilgi alamadım özellikle konu e-ticaret olunca hep durakladılar. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

1- Bir ev dekorasyonu üzerine çalışıyoruz. Dolayısı ile bunları bir atölyede yapıyoruz bazı şeyleri birilerine yaptırıyoruz. Ama bu yaptırdığımız arkadaş fatura kesemiyor, vergi levhası yok. Şirketimizi açarken şirket adresi olarak ev adresimizi göstermek istiyoruz. Bu noktada maliye bize "Sen bunları nerede üretiyorsun?" gibi bir soru sorar mı? Gider olarak hammadde vb. giderlerimizi göstericez tabi ama ustamızdan bir fatura alamayacağız ya da maliyeye gösterebileceğimiz bir atölye yok zira bende o ustanın atölyesini kullanıyorum bir ihtiyacım olduğunda. Maliyeye orayı gösterip onunda başını belaya sokmak istemiyoruz.

2- Bu sorunu ortadan kaldırmak için acaba bu ustamızın atölyesini adres göstersek mi diye düşündük. Onuda sigortalı çalışan olarak gösteririz diye düşündük. Hem o rahat hem ben rahat ederim diye düşündük; ancak şimdi baktığımda bu durumun bende büyük bir stres ve baskı yaratacağını ve riskli olduğuna karar verdim. Üstelik atölye taşınacak şimdi bu adresi göstersek te tekrar adres değişikliği göstermemiz gerekecek ki bu da epey uğraştırıyormuş.
 
Yakınınızdaki her smmm bu sorulara cevap verebilecek durumdadır burada okuyup yazanların sorumluluğu yok olmayacak şeye olur diyebiliriz gönlünüz olsun diye çalışmayı düşündünüz smmm size yardımcı olacaktır.Yasalar genel hazırlanmıştır her kes uyacak sizin şartlarınıza yasalar uymaz bunu da göz önüne alınız hayırlı olsun.
 
Yakınınızdaki her smmm bu sorulara cevap verebilecek durumdadır burada okuyup yazanların sorumluluğu yok olmayacak şeye olur diyebiliriz gönlünüz olsun diye çalışmayı düşündünüz smmm size yardımcı olacaktır.Yasalar genel hazırlanmıştır her kes uyacak sizin şartlarınıza yasalar uymaz bunu da göz önüne alınız hayırlı olsun.

Hasan Er cevabınız için teşekkür ediyorum. Ancak bu soruları sorduğum bir kaç muhasebeci veya Mali Müşavir' den asıl cevabı net olarak alamadım. Hep içinde belki olan cevaplar aldım. Buradaki çoğunluğa ve yoğunluğa güvenerek burada da sormak gerektiğini düşündüm. Halen sorularıma net cevap verebilecek e-ticaret konularından anlayan birilerinin çıkacağına inancım var. Biz de zaten yasalara uygun, başımızı derde sokmayacak ve risk almadan bu işi çözmek istiyoruz.

Mesela iş adresini ev olarak gösterip başka bir yeri de üretim, imalathane gibi göstermek buna bir çözüm olur mu? Zira atölyeyi iş yeri gösterdiğim taktirde atölyedeki usta, yardımcısı vs. hepsi sigortalı olmalı. Onlar sigortalarını kendileri yatıracaklar ama ola ki atlatılar, unuttular ya da ihmal ettiler bu durumda benim başım belaya girecek ve devamlı ben bunu takip etmek zorunda kalacağım stres yaşayacağım. Ek olarak iş güvenliği meselesi de devreye girecek ki bu da ayrı bir dert.

Ya da imalathaneyi ben adres olarak göstericem diyelim ama burası bir marangozhane olacak benim burayı açabileceğime dair bir belgem yok. Bu sorun olmayacak mı?

Yardımcı olarak herkese şimdiden teşekkür ederim.
 
Üst