E-Ticaret Vergi Prosedürü

Üyelik
18 Ocak 2013
Mesajlar
5
Konum
edirne
Öncelikle burada bizlerle bilgi paylaşımına katkısı olan herkeze teşekkürlerimi sunuyorum.Ben internetten alım satım yapmak istiyorum.ucuza bulucağım malları toptan alıp perakende olarak internette satıcam.bunun için yapılması gerekenler nelerdir.illa dükkan açılması gerekiyormu vergi dairesine kayıt olurken dükkan adresi göstermek gerekiyor sanırım.hatta açılış gününden 1 gün sonra gelip kontrol ediyorlar diye biliyorum. dükkan olmadan yapılamazmı bu iş.vergi dairesine kayıt vs.fiş yada fatura kesmeyi nasıl yapıcam.bağkur muhasebeci vs..bu konuda bana biraz yol göstericek masraflarımı ve prosudur hakkında bilgi paylasırsanız sevinirim.teşekkürler.
 
Sayın Formdaşım

Size bu konudaki en iyi yolun, yakınınızdaki bir meslekdaşımızla temasa geçmenizdir.Biz burda size bu konuyu detaylı aktarsak bile fiş,fatura kesme,bağ kur v.s için bir meslektaşımıza ihtiyacınız olacağı için bir meslektaşımızla görüşün
 
Bu tür konularda bilgi alınabileceğini sandığımız bir ortam diye kayıt olduğumuz bir forumda, sorulan soruya cevap verilmemesi ve gerekçesi komik olmuş.
Ferhat bey e ticaret ile ilgili bilgi sahibi olmayan pekçok meslektaşınız olduğunu unutuyorsunuz sanırım :) Siz bilgilerinizi bizimle paylaşın ki planımızı yapabilelim sonra yine meslektaşlarınıza gideriz zaten...
 
Ben böyle ciddi bir soruya cevap vermemek için bahane bulmuyorum.Yinede sizin için yazacağım söz veriyorum.O zaman kısaca başlıyalım.Sorularınız olunca devam ederiz.Önce bir muhasebeci bulacaksınız.(Bunda hem fikiriz).

İlk önce bir işyeri kiralayıp veya satın alıp mükellefiyet kaydı yaptıracaksınız.Tabi Vergi dairesinden gelip gerekli yoklamalar yapıldıktan sonra mükellefiyet kaydınız açılacak.Ondan sonra aldığınız malları internetten satabilmek için bir sayfa,web sayfası oluşturacaksınız.Bu arada bankalarla anlaşma yapıp internet üzerinden yapılan alımlarınızı belgelendirmek için kredi kartları hesapları oluşturmanız gerekecek bunlarla ilgili de bankalarla görüşmeler yapacaksınız.Mükellef kaydınız açılacağı için aynı anda Bağ-Kur kaydınızıda açılacak.(Bu arada başka yerde S.S.K'nız yatarsa bağ-kur açılışına gerek yok ama isterseniz dilekçe vererek bağ-kur ödemeinizide yapabilirsiniz).Bunu yanında internetten alımların tamamını faturalandıracaksınız.Yani malları adreslere faturaları ile göndereceksiniz.

Başka detaylar için formda görüşürüz.


Saygılar
Ferhat
 
iş yeriniz olması şart değil . vergi dairesi açılışınızda işyeri adresi olarak evinizide gösterebilirsiniz. bu işi evinizden yürütecekseniz. buradan işleyiş prosedür olarak açıklansa dahi pek anlamayabilirsiniz. bu işlemleri muhasebeciniz halledicektir zaten.bilgi edinmenizde fayda var tabiki orası ayrı.
 
internetten aldığınız ürünler size fatura edilecek, siz de o ürünleri birilerine satacaksınız ve fatura kesmek durumundasınız. bunun için kendinize bir satış yeri adresi göstermek zorundasınız. bu bir işyeri olabileceği gibi evinizde bu iş için bir bölüm ayırarak home-office şeklinde de kullanabilirsiniz. (bir mükellefim bu şekilde çalışıyor)
bir muhasebeci ile irtibata geçerek konu hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz
 
Üst