E- Ticaret

Üyelik
18 Mar 2011
Mesajlar
28
Konum
istanbul
Herkeze merhaba.E-Ticaret yapan gerçek kişi açılışı diğer açılışlardan farkı var mı? internet sitesini vergi dairesine bildiriyormuyuz ve fatura bastırıken sanal diye belirtmek gerekiyor mu? Teşekkürler
 
Ynt: E- TİCARET

E-ticaret yapılacak internet sitesini elbett vergi dairesine bildirerek gelir ve KDV mükellefiyeti açtırmanız gerekir. Ayrıca faturada "sanal" ibaresinden neyi kast ettiğinizi tam olarak anlayamadım, elektronik faturayı mı kast ediyorsunuz?
 
Ynt: E- Ticaret

Vergi Usul Kanunun 231/1'inci maddesi aşağıdaki gibidir.

"1. Faturalar sıra numarası dahilinde teselsül ettirilir. Aynı müessesenin muhtelif şube ve kısımlarında her biri aynı numara ile başlamak üzere ayrı ayrı fatura kullanıldığı takdirde bu faturaları şube ve kısımlarına göre şube veya kısmın isimlerinin yazılması veya özel işaretle seri tefriki yapılması mecburidir."

Buna göre eğer e-ticaret dışında ayrıca bir faaliyetiniz varsa ve ihtiyari olarak internet şubesi için ayrı fatura serisi kullanmak istiyorsanız, e-ticaret için kullanacağınız faturalarda bunu ayrıca fatura üzerine yazmanız veya özel bir işaret koymanız gerekir.
 
Üst