fonradar

Eğitim Harcamaları

Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
69
Konum
SAMSUN
Özel Okulların vermiş Olduğu Fatura Eğitim Ücreti ve Yemek olarak ayrı kalemler halinde kesilmiş.Gelir Vergisi Beyannamesinde Eğitim ve Sağlık Harcamaları Bölümünde Faturanın Tamamınımı indirim konusu yapmalıyız.Yoksa sadece Eğitim Ücretinimi indirim konusu yapmalıyız.
Örnek Fatura
Eğitim Ücreti 100,00 YTL.
Yemek 20,00 YTL.
Toplam 120,00 YTL. olarak düzenlenmiştir

Benim Sorum Yemek Miktarı 20,00 YTL.nin Eğitim Harcaması olarak Gelir Vergisi Beyannamesinde İndirim konusu yapılıp yapılamayacağıdır.
Teşekkür Eder,Çalışmalarınızda Başarılar Dilerim.
 
Ynt: Eğitim Harcamaları

yıllık gv beyanında sadece eğitim kısmı, ögi ise tamamı.
 
Ynt: Eğitim Harcamaları

Sn Dursunuz,

Yemek harcamaları da özel gider indiriminde geçerlidir. Özel okul faturasındaki yemek bedelini eğitim veya gıda harcamaları kısmında özel gider indiriminde kullanabilirsiniz. Sonuç değişmez. Tebliğlere göre de aynı faturada yere alan giderlerden hangisi daha fazla ise faturayı o kalem içinde gösterebilirsiniz.
Selamlar,
 
Ynt: Eğitim Harcamaları

Eğitim - sağlık harcamaları indirimi
Gelir Vergisi Kanunu?nun 89. maddesinin (b) bendine göre yıllık Gelir Vergisi beyannamesinden indirilecek giderlerden olan eğitim harcamaları için dershaneden alınan faturaları KDV dahil olarak mı indirim konusu yapacağız. Yoksa KDV?sini ayrıştırıp matrahı mı indireceğiz. (H. Öztürk)

Yıllık Gelir Vergisi beyannamesinde mükellefler, kendilerine, eşine ve çocuklarına ait eğitim ve sağlık harcamalarının beyan ettikleri tutarın % 10?una kadarki kısmını indirim konusu yapabilirler. Burada eğitim ve sağlık harcaması olarak, harcamayı tevsik eden belgedeki (fiş veya fatura) KDV dahil tutar nazara alınacaktır. Çünkü alınan hizmetin toplam bedeli, KDV dahil tutardır. Burada harcamayı yapan, KDV?nin mükellefi olmayıp, kendisine vergi yansıtılan kişi durumundadır. Verginin müşteriden alınması ise özel hukuk uyarınca bedelin (sözleşme ediminin) vergi dahil olarak belirlenmiş olmasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle mükellefi olmadığınız bir vergiyi ayrıştırmanız söz konusu olamaz. (B. Doğrusöz
 
Üst