fonradar

Ek Bildirgede Teşvikten Yararlanma

Üyelik
30 Nis 2017
Mesajlar
1
Konum
İstanbul
Merhaba
Mart ayına ilişkin SGK prim hizmet belgelerini yasal süresinde verdik. 6111 ve 5510 teşviğinden yararlandık.
28 Nisanda yine yasal süresinde bankadan ödemesini yaptık.
29 Nisanda ise ödemeyi kontrol ederken gördükki tarafımıza tebliğ edilmiş bir ipc ye gecikme zammı işlenmiş ve küçük bir ipc cezası borcundan ötürü sistem mart ayında yararlandığımız yaklaşık yedi bin liralık teşvik indirimini prim aslı borcumuza yansıtmış.

Şimdi biz bu ipc yi hemen ödeyip, yasal süresi geçtikten sonra kuruma mart ayı için iptal ve ek bildirge versek... Vereceğimiz ek bildirgede yine 5510 ve 6111 kanun maddelerini seçebilirmiyiz ve Mart ayında ki ek bildirgede 5510 ve 6111 teşvik indirimlerinden yararlanabilir miyiz?

Mart ayı prim borcu ödeme son günü 2 mayıs. 2 mayısta sgk ya giderek bu şekilde bir işlemle mart ayı teşviklerimizi kurtarabilirmiyiz?
 
Teşvikden yararlanabilme şartlarından biri de zamanında bildirimleri vermek.
 
Valla bu durumu bağlı olduğunuz sgk ile görüşün. Belli olmuyor bunların sağı solu. Bende birkaç ay önce teşvik uygulamayı unutarak teşviksiz bildirge vermiştim. Ayın 26-27 si gibi yani yasal gönderme süresi geçtikten sonra teşvik numarası ile kuruma elden bildirge verdim ve teşvikli olarak sisteme yansıttılar borcu. Son ödeme tarihi geçmeden önce yapınca bildirimi değiştirebilirler.
 

Benzer konular

Üst