Ek Faaliyet Kodu Hk.

Üyelik
25 Ara 2019
Mesajlar
0
Konum
kayseri
Herkese merhaba.

Benim bir şahıs şirketim var ve bir internet girişimi için petshop bayiliği almak istiyorum. Fakat petshop toptancısı benden vergi levhamda petshop, akvaryum vb ibare yazılması gerektiğini söylüyor. Petshop ibaresini ek faaliyet kodu olarak ekleteceğim. Ama ek faaliyet kodu vergi levhası sorgulamasında gözükmüyormuş. Onun için petshop mağazası açmak gerekliymiş. Şirket adresi olarak evi gösterdim ve bu proje için dükkan açmayacağım. Toptan ürün alıp internetten satacağım. Acaba faaliyet kodunu vergi levhası sorgulamasında nasıl gösterebilirim? Yada evcil hayvan ile alakalı nasıl bir faaliyet kodu vardır ki ana faaliyet kodu olarak onu ekletelim?
 
Vergi Dairesi sicil servisi ile görüşün, eğer ek faaliyet kodunu eklettiyseniz ve bu ana faaliyet kodunuzun altında ikinci sırada yer alıyorsa, onun en üste birinci sıraya alınmasını isteyin. Vergi levhasını sorgulattığınızda o faaliyet kodu sisteme yansıyacaktır.

Eğer ek faaliyet kodunuz sistemde kayıtlı değil ise, o zaman, ek faaliyet dilekçesi vereceksiniz, işyerinize yoklamaya gelecekler, ondan sonra, yukarıdaki işlemleri yaptırtacaksınız.
 
Cevap için teşekkürler.

46.38.02 Ev hayvanları için yemlerin veya yiyeceklerin toptan ticareti (çiftlik hayvanları için olanlar hariç)

Peki bu kodu almak için bir depomun olması yeterli olur mu sizce? Ben internetten alıp yine internetten satacağım. Başka bir muhasebeciye sordum sorun olmaz o belediye ile ilgili demiş. Aslında bu tarz konularda maalesef çoğu kişi bilgisiz. Biri olur diyor öteki yok olamaz diyor kafam karışıyor.
 
Üst