Ek Faaliyetde Bulunma

URUM79

Fenomen Üye
Üyelik
11 Mar 2014
Mesajlar
1,729
Konum
İSTANBUL
Ana istigal konusu projelendirme montaj isleri olan bir ltd.sirket merkez adresinin bulundugu yerin hemen yanina bir cafe acmak istemekte. Bu durumda nace degisikligi yapmak gerekirmi. Vergi dairesine ek faaliyet dilekcesi yeterlimidir.
 
Selamlar
Şube bildiriminde bulunulacak mı bilmem ama,yeni TTK gereği normal şartlarda nace kodu değişikliğine gerek yok (ultra vires)
Vergi dairesine ek faaliyet zaten bildirilecektir. Yazarkasa vs.zaten alınacaktır.Yalnız şube olup olmayacağı konusunda tereddütlüyüm.Zira merkezden bağımsız faaliyetin yürütülebilmesi söz konusu.Hemen yanına derken,adres olarak farklı bir yer ise,adres numarasından tutunda giriş yerinin farklı olmasına kadar,şube işyeri sayılabilir.Yani Oda'ya sorarsanız şube olmalı diyecektir.
 
Aynen dediğiniz üzere ultra vires ilkesi gereği ana sözleşme değişikliğine gerek yok. Ticaret odasında şube olarak göstermek şirket açılışı kadar da yüksek harçlara maruz. Ben bu durumda ek faaliyet dilekçesi ile vergi dairesine bildirim yapıp yeni nesil yazar kasa ile yürümeye çalışacağım.
 
Üst