personel maaş programı

Eksik Gün Bildirimi Hakkında

Herkese Merhaba,

Forumdaki birçok eksik gün bildirimi başlıklarını inceledim fakat sorularıma tam yanıt alamadım. Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

1. Ağustos ayı içerisinde 26 gün çalışan personelim için eksik olarak bildirmem gereken gün 4 mü olacak yoksa 5 mi ? Ayın 31 gün olması etkilimi ?

2. Eksik gün bildirimini hangi kanun maddesinde bulabilirim ? 506 sayılı kanunu inceledim ama sadece 30 günden eksik çalışanları bildirin ve nedenlerini gösteren evraklarını ibraz edin diyor. :-\

Teşekkürler.

Ynt: Eksik gün bildirimi hakkında

ibrahimipek ' Alıntı:
1. Ağustos ayı içerisinde 26 gün çalışan personelim için eksik olarak bildirmem gereken gün 4 mü olacak yoksa 5 mi ? Ayın 31 gün olması etkilimi ?

Eksik gün 4 dür.Toplamda 30 etmesi gerekir.Eğer ay 31 çekiyor diye eksik günü 5 yazarsan bu sefer işçinin çalıştığı günü 25'e indirirsin.Buda işçinin kaybı demektir.Çalıştığı günü 26 eksik günüde 5 olarakta yapamazsın, bunuda sistem kabul etmiyor.

Ynt: Eksik Gün Bildirimi Hakkında

31 çeken aylarda çalışılan günleri bulmak için parmak hesabı yapmak gerekiyor. dolayısıyla ağustosta 5 gün rapor alan birisinin çalışma süresi parmak hesabına göre 26 gün çalışma 4 gün rapor girlmesi gerekiyor. eksik günle ilgili aşağıda "Sosyal Sigortalar Kurumu Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği" linki bulunmaktadır. ordan detaylı bilgi alabilirsiniz

http://www.muraty.com/mev/sskisveren.doc

ben 26 gün iş günü , 4 eksik gün olarak işlem yapıyorum.ancak ek8 de 5 gün istirahatli olarak gösteriyorum.

bildirge ve ek-8 birbirine uymalı. 31 çeken aylarda ssk'nın kabul etmediği 1 günü, daima eksik güne 5 ise 4 yazarak yansıtın.

haklısınız sayın nane,
ama çoğu arkadaşımada sordum hepsi benim gibi düzenliyor.İnşallah geriye dönük ceza gelmez.
31 çeken aylarda 26 iş günü 4 eksik gün yapılıp ek 8 dede 4 gün bildirilecek.(5 gün istirahatli olmasına rağmen)
(ben 26 gün iş günü , 4 eksik gün olarak işlem yapıyorum.ancak ek8 de 5 gün istirahatli olarak gösteriyorum.bir problemle karşılaşmadım)
forumda araştırdım 2 yoluda kullanan arkadaşlar var
?