personel maaş programı

Eksik gün bildirimi

merihs12

Katkı Sunan Üye
Şirket çalışanlarından 3 kişi ücretsiz izne ayrılmıştır. Bunlar bildirgede eksik gün oalrak gösterilmiş ancak eksik gün formu kuruma verilmemiş. Bu durumda ne yapmamız gerekiyor? cezası nedir?acil yardım lütfen

Ynt: Eksik gün bildirimi

Cezasından önce şu var. Kuruma getirsenizde teslim almazlar. Buda ek bildirge vermeniz gerektiği ablamına geliyor.

Peki böyle bir durumda ek bildirge verildiğinde %5 indirimden 1 sene boyunca yararlanamama gibi bir durum var mıdır?

2009-139 sayılı genelgede 2.madde kafamı karıştırdı. Kuruma bildirilmeyen veya prim ödeme gün sayısı eksik bildirilen sigortalılar ile ilgili olarak %5 indirimden 1 yıl süreyle faydalanamama ile ilgili...

http://www.alomaliye.com/2009/sgk_genelgesi_2009_139.pdf

Selamlar
Ek bildirge neden verilsin anlamadım.Zaten bildirgede eksik gün olarak gösterilmiş deniyor.Demekki aylık bildirge anlamında bir eksiklik yok.Sadece eksik gün bildirimi verilecek.Ekinede ücretsiz izin tutanakları eklenecektir.Cezasıda yanılmıyorsam asgari ücretin 1/8'i kadardır.

Ücretsiz izin, noterden onaysız kısmi süreli iş sözleşmeleri gibi sonradan düzenlenebilir nitelikteki belgeleri, geç verilmesi durumunda kurum kabul etmiyor ve gün sayılarını 30 güne tamamlanmasını istiyor.
Ceza eksik gün bildirimi verilmediğinden değil ek bildirge nedeniyledir. Ek bildirgede kayıtlı kişi başına 1/8 asgari ücret tutarında idari para cezası vardır.

bugün elime ulaşan bi bildirimde eksik gün verilmediği için sgk 2008/09 ve önceki döneme ilişkin belgeler için asgari ücretin sekizde biri tutarında 2008/10 ve sonrakiler için belgede kayıtlı sigortalı başına asgari ücretin sekizde biri tutarında idari para cezası uygulayacağı yazıyor ayrıca günleride eksik gün olarak kabul etmiyor fa-orm verilmediği için prim ödemesinin yapılmasını söylüyor :(

merihs12 ' Alıntı:
Şirket çalışanlarından 3 kişi ücretsiz izne ayrılmıştır. Bunlar bildirgede eksik gün oalrak gösterilmiş ancak eksik gün formu kuruma verilmemiş. Bu durumda ne yapmamız gerekiyor? cezası nedir?acil yardım lütfen

SEDEF89 ' Alıntı:
bugün elime ulaşan bi bildirimde eksik gün verilmediği için sgk 2008/09 ve önceki döneme ilişkin belgeler için asgari ücretin sekizde biri tutarında 2008/10 ve sonrakiler için belgede kayıtlı sigortalı başına asgari ücretin sekizde biri tutarında idari para cezası uygulayacağı yazıyor ayrıca günleride eksik gün olarak kabul etmiyor fa-orm verilmediği için prim ödemesinin yapılmasını söylüyor :(

Ben bu soruyu kastedmiştim.

Yapılacak bişey yok. Ek bildirge vermek zorundasınız.

ayrıca yazının geldiği tarihten itibaren 1 ay içinde elden teslim edilmesi gerektiği söyleniyor prim bildirgesinin ayrıca gecikme cezası ve gecikme faizi de hesaplanacakmış yazı o şekilde konuyla ilgili yarın sgk ile görüşücem ama açıkça yazılmış zaten herşey.

Ek bildirge verip, akabinde hemen ödediğiniz takdirde %5 lik indirimle ilgili sıkıntı yok, indirim devam eder..