Eksik Gün İle İlgili

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SM42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba arkadaşlar iyi forumlar.
Arkadaşlar bir işyerinde bir çalışan normal 1 Tüm sigorta kolları adı altında 4 gün gösterdim.Eksik Gün Nedenine puantaj demiştim.Aynı işyerinde aynı kişiyi 26 gün 32 kodlu sigortadan göstermiştim ve ordada eksik güne puantaj belirtmiştim.Bu durumda Eksik Gün Formunu vermem gerekirmi?Kişi ay içinde 30 gün dolduruyor ama yine de sgk bunu istermi?

Aylık bildirgede eksik gün gösterdiyseniz ve bu işyerinde 9 kişi ve altında çalışan sayısı varsa eksik gün formu vereceksiniz.

30 günü doldurmuş olması birşey değiştirmez mi?Sonuçta aslında eksik günü yok.

Ayrı ayrı prim bildirgelerinde gösterdiğinize göre vermeniz (kişi sayısı şartını sağlamıyorsa) gerekmekte.

arkadaşlar ek olarak bir sorum daha olucak.Kısmi istihdam nedeni için kuruma her ay eksik gün bildirimi dışında herhangi bir evrak vermemize gerek var mı?

Sayı sınırını da göz önüne alark puantaj sebebiyle eksik gün formunu vereceksiniz.Ekine "mutlaka işçi imzalı" puantaj bordro dökümünü de ekleyeceksiniz.İmzasız dökümlere ceza kesildiği örnekleri çoktur.
Kısmi istihdamda ilk eksik gün forumunu verirken sözleşmenin aslını ekliyorum.Devam eden aylarda ise fotokopisini ekliyorum.

Sayı sınırını da göz önüne alark puantaj sebebiyle eksik gün formunu vereceksiniz.Ekine "mutlaka işçi imzalı" puantaj bordro dökümünü de ekleyeceksiniz.İmzasız dökümlere ceza kesildiği örnekleri çoktur.
Kısmi istihdamda ilk eksik gün forumunu verirken sözleşmenin aslını ekliyorum.Devam eden aylarda ise fotokopisini ekliyorum.

Merhaba kısmi istihdamda eksik gün nedenini puantaj seçmek sıkıntı yaratabilir mi ? Kısmi istihdam seçtiğimizde kişiye gss borcu çıkıyor fakat puantaj seçince çıkmıyor.

İmzalı şekilde puantaj bordrosunuda eklerseniz pek sıkıntı çıkmıyor.Yalnız kısmi istihdam durumu farklıdır,puantaj sebebiyle eksik gün beyan etmek farklıdır.Kısmi istihdam da iş sözleşmesi istenir.

İmzalı şekilde puantaj bordrosunuda eklerseniz pek sıkıntı çıkmıyor.Yalnız kısmi istihdam durumu farklıdır,puantaj sebebiyle eksik gün beyan etmek farklıdır.Kısmi istihdam da iş sözleşmesi istenir.

O zaman şöyle bir durum oluşuyor.
Kısmi süreli çalışacak personelin girişini normal yapıp eksik günlerini puantaj verebiliriz personelin imzası karşılığında.Personelin gss borcu çıkmaz ve bir nevi kendisine fayda sağlamış bulunuyoruz.
Girişini kısmi süreli olarak yapıp eksik gününü de puantaj vermenin bir esprisi yok ve cezai durumla karşılaşabiliriz. Bu kişinin eksik günü de kısmi süreli olmak zorunda.
Doğru mu anladım ?

Efendim ben yapacağınız varyasyonu bilemem.Ben,bu şekilde yapın demedim,demekte istemedim :) Netice de bir işçi kısmi süreli işe başlamışsa,kısmi sürelidir ve sözleşme gerektirir..Pauntaj ve veya kısmi süreli işaretle vs.bu varyasyonları ben bilmem.O sizin takdirinizdir :)

Efendim ben yapacağınız varyasyonu bilemem.Ben,bu şekilde yapın demedim,demekte istemedim :) Netice de bir işçi kısmi süreli işe başlamışsa,kısmi sürelidir ve sözleşme gerektirir..Pauntaj ve veya kısmi süreli işaretle vs.bu varyasyonları ben bilmem.O sizin takdirinizdir :)

Yapılacak işi takdire bağlamayıp yapılması gerektiği gibi yapsak nasıl bir işlem yaparız peki ?

Arkadaşlar geçen ay bana gelen bir mükellefin Nisan-2016 a ait bordrosunu tanzim ederken yoğunluktan yada dikkatsizlik sonucu EK-10 vermemesi gerekirken (İşletmede çalışan kişi sayısı 10 üzeri) :) posta yolu ile Ek-10 tanzim edip ilgili evrakları ile SGK Müdürlüğüne gönderdim. Bir sıkıntı doğururmu.? Yada sonraki dönemlerde de istenirmi?

Selamlar
Sıkıntı çıkacağını sanmam,işleme bile almayabilirler.Kapsamda değilseniz kimse bu belgeyi aramaz.