Eksik Gün-iş Kazası

Üyelik
14 Şub 2017
Mesajlar
50
Konum
Afyonkarahisar
Mayıs ayında bir işverenimize ait işyerinde 1 personel ufak bir yaralanmadan dolayı hastahaneye gitmiş. Aynı gün taburcu edilmiş. Olay kayıtlara iş kazası olarak geçmiş. Bildirimini yaptık.
O 1 günlük çalışmamazlığı 01 koduyla mı bildirmemiz gerekiyor? Elimizde sadece iş kazası bildirim formu var.
Teşekkürler.
 
Hastane kişiye işgöremezlik raporu vermedi ise eksik gün bildirmenize gerek yok. Eğer 1 günlük işgöremezlik raporu var ise o günü 01 kodu ile eksik gün bildirin.
 
Teşekkür ederim.
Bir de konuyla ilgisiz ama ileriye dönük işe giriş için herhangi bir gün sınırlaması var mı? Hep eski yazılardan bilgi edindim. Güncel olan durum nedir?
 
İş kazalarında istisnai bir durum var çalışanın iş kazası geçirdiği günün de Prime Esas Kazancını muhakkak yatırmanız gerekiyor bir çok işletme bu konuda ceza yiyor. İleriye dönük işe giriş bildirgelerinizi çalışan işe başlayacağı tarihten itibaren 10 gün öncesinden yapabilirsiniz. İşten çıkışlarda da işçi işten çıkış tarihinden itibaren 10 gün sonrasına kadar bildirim yapabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Arkadaş ters yazmış. İşe girişlerde 10 gün ileriye , işten çıkışlarda 10 gün geriye kadar dönebilirsiniz. Geriye dönük giriş olmuyor.
 
İşe giriş bildirgesinde ileri veya geri kısıtlamayı nereden çıkardınız? Sadece geçmişe dönük giriş için 3 ayı geçiyorsa incelemeye sevk edilebilme söz konusu.
 
İşe giriş bildirgesinde ileri veya geri kısıtlamayı nereden çıkardınız? Sadece geçmişe dönük giriş için 3 ayı geçiyorsa incelemeye sevk edilebilme söz konusu.

işe giriş bildirgesini bir gün geç verdiğimiz için işletmemize hemen İPC kesildi. Kısıtlamadan kastımız para cezası yemeden temiz bir şekilde işlem yapmak :)
 
Farklı bir konuyu daha sormak istiyorum. Bir ssk dosyası bittiği güne bildirgesi verilebilir mi?
Örn: Son personel ssk çıkışı 06.06.2017. Bu dosya için prim hizmet bildirgesi 06.06.2017 tarihine aynı günde verilebilir mi?
 
Verilebilir. Ancak dv ay sonuna kadar, primler ertesi ay sonuna kadar ödenmesi durumunda zamanında ödenmiş olur.
 
Üst