Vakt-i Sükut
Katkı Sunan Üye
.................................
Son düzenleme:
Vakt-i Sükut ' Alıntı:Merhaba, yeni aldığımız iş dolayısıyla işverenin dosyası altında taşeron olarak Ssk'dan açılışımızı yaptık, sigorta girişleri yapılan ustalardan her biri bazen ayda 10 gün bir başkası 15 gün çalışmakta ya da aynı kişi 1 ay çalışırken diğer ay 20 gün çalışacaktır, diğer günlerde bizimle alakalı olmayan bir şantiyede çalışacaktır. (sigortalı-sigortasız bilmiyorum) primleri eksik yatırıcam fakat bunun için ne yapmalıyım, sanırım inşaat işi olduğu için puantaj defteri tutucam fakat eksik günleri nasıl ispat etmeliyim?[/b]
Vakt-i Sükut ' Alıntı:Bu konu ile ilgili aklıma birşey takıldı, bu işçilerin işe giriş bildirgelerini verirken,"4857 sayılı kanunun 13 ve 14.maddesine göre kısmı süreli veya çağrı üzerine ya da ev hizmetlerinde 30 günden az çalışıyor mu?" diye bir ibare var ben burda Hayır'ı işaretledim,"evet" olacaktı şimdi gerekli prosedürleri yaptıktan sonra eğer 30 günden az yatıracaksam primleri sorun olur mu, "aylık ücret,prim,prim gün sayısı,iş kazası yönünden elbette sorun sorun olur" işe girişleri yaparken 30 gün çalışacaklar diye biliyordum."o ay çalışılan gün sayısı kadar yani hafta da 30 saat/4 gün-ayda 16 gün gibi)şirket yetkilisi ve işcinin de imzasını taşıyan dilekçe ile sgk ile görüşerek düzeltme,güncelleme yapabilirsiniz.
Başka bir işverenin işcisi sizin işyerinizde çalışmakta/çalıştırılmaktadırilkerer ' Alıntı:Lokanta sektöründe faaliyet gösteren bir işyerinde, Pasta yaptırmak için, birisini çalıştırmak yerine, başka bir firmada çalışan pasta ustası ile anlaşılarak, pasta yaptırılmaktadır: Pastacı bizim işyerimize gelip, bizim malzemelerimizi kullanıp 1-2 saat içinde yeterli miktarda pasta yapıp gitmekte, pasta bitince birkaç gün sonra tekrar gelip pasta yapmaktadır. İşçi ile herhangi bir iş sözleşmesi yoktur. Sadece yaptığı pasta adedine göre parasını almaktadır. Ay içinde geleceği gün yada pasta miktarı önceden belli değildir.
Bu kişi ile çağrı üzerine iş sözleşmesi yaparak mı sigortalı göstermek gerekir. Yada yaptığı iş karşılığında gider makbuzu kesip ödemesini yapmak uygun düşermi. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..