Eksi̇k İşçi Bildirilen İşyeri

Üyelik
11 May 2011
Mesajlar
21
Konum
Hatay
Merhaba arkadaşlar. Bir inşaat işyerinde 1 işçi çalışırken 1 işçinin daha girişini Haziran/2014 de yapmışız ama Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül bildirgelerini 1 işçi olarak bildirip Haziran ayında girişini yaptığımız o 1 işçinin bildirimini yapmayı unutmuşuz, bugün farkettik. Bu durumdan en az zararla kurtulmak için ne yapmamız gerekir acaba? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Teşekkürler Ayşe Hanım.
Cezalarla ilgili bilginz var mı ? Sadece asgari ücretin 2 katı ya da her ay için asgari ücretin 2 katı gibi cezalar okudum.
Ama kendimiz farkedip düzelteceğimiz için daha düşük olabilir diye tahmin yürüttüm.
 
Bildirgeler ek nitelikte olacağı için her bildirge için asgari ücretin 8 de 1 i oranında ceza çıkacak.Ayrıca ilgili aylar için çıkacak primler gecikme zamlı olarak ödenecek.
 
Bildirilmeyen kişi için verilecek bildirimde hiç bir teşvikten yararlandıramama da bir nevi ceza sayılır. Eğer ödemeler düzenli yapılıyordu ise en azından %5 teşviğinden yararlanılamayacak.
 
peki arkadaşlar dediğim gibi biz 04/06/2014 tarihinde giriş yapmışız ama e-bildirgelerde bildirmeyi unutmuşuz bugüne kadar bu işçiyi. ancak işçinin hizmet dökümüne baktığımda kendisi 22/07/2014 tarihinde başka bir işyerinde sigortalı gözükmeye başlamış ve günümüze kadar hala o işyerinde sigortası devam etmekte. işten ayrılış bildirimlerini 10 gün geriye verebiliyoruz internet ortamında. dolayısıyla en erken 12/11/2014 tarihinde çıkarabiliyorum şu an. 22/07/2014 tarihinde başka işyerinde çalışmaya başladığını hesaba katarsak elden dilekçe yoluyla 21/07/2014 te bizimle ilişiği kesilmiş fakat çıkışı unutulmuştur gibisinden bir işlem yapabilir miyim?

eğer öyle olursa 1,5 ay kadar bir ek bildirge vererek kurtulabilirim galiba. aksi takdirde hazirandan eylüle kadar ek bildirge verecem. hem primleri kendim ödemek zorunda kalacam hemde ipcleri...
 
Merhaba;
"İlgili SGK müdürlüğüne .... sgk sicil numaralı .... personel 4/6/2014 tarihinde işe girişi yapılmış ve 21/7/2014 tarihinde başka işyerinde işe başlayacağından işten ayrılmıştır. Söz konusu perseonelin sehven haziran ve temmuz Aylık Prim ve Hizmet Belgeleri ile işten ayrılış bildirgeleri verilmemiştir. İlgili dönemlere ait bildirgeler EK'tedir. Gereğini rica ederiz." şeklinde dilekçe ekinde bildirgeleri haziran 27 gün ve temmuz 21 gün olacak şekilde ek bildirge düzenle, personelin kişisel hizmet listesini de ekle bu başka yerde işe başladığının kanıtı olacak. İşten Ayrılış Bildirgesini İnternet ortamından verip onu da ekle. Bu işlemlerin hepsi cezalı ve gecikme cezalı olacak.
Kolay Gelsin.
 
teşekkürler. ancak son bölümde "İşten Ayrılış Bildirgesini İnternet ortamından verip onu da ekle." demişsiniz. işten ayrılış bildirimini internet ortamında en çok 10 gün geriye verebiliyorum şu an. oysaki 21/07/2014 tarihli bir çıkış bildirgesi olması gerek. bunu nasıl çözeceğim?
 
Merhaba;

geriye dönük olarak 21/7/2014 tarihli vereceksiniz cezalı işlem olacak bundan kurtuluş yok.


Kolay Gelsin.
 
Son düzenleme:
peki iptal işlemi için ne gerekli? öyle iptal edin deyince küt diye iptal etmiyorlar heralde? sonuçta haziran ayında yapılmış bir giriş bu. iptal için ne yapmam gerekiyor?
 
aslında en doğrusu geriye dönük bütün ayları düzeltmek yalnız ek bildirge verme süresi olan 4 ay da geçti ve bu durum direk incelemeye gider ve inşaat firması dediniz sanırım denetlemeye girerse altından başka sıkıntılarda bulurlar onun için bu adam hiç işe başlamamış gibi personelle oturup anlaşıp yazılı ifadesini almak aslında işe başlayacağını ama kendi şahsi sebeplerinden dolayı başlayamadığını filan filan filan.. evet dediğiniz gibi küt diye iptal etmiyorlar onun için sordum hangi sgk müdürlüğüne bağlısınız diye elbet başka çözümleri de olabilir..!
 
aslında inşaat firması değil. özel mesken inşaatı yapımı. tamamiyle işçilik dosyası yani.
peki işçi razı olmadı işe girişin iptaline diyelim. 21/07/2014 tarihine geriye dönük işten ayrılış bildirgesi düzenlesem asgari ücretin 1/10 u kadar bir ipc kesiliyor zannediyorum.
en kötü haziran ve temmuz aylarına ek bildirge vererek o dönemlerin primleri, gecikme zamları ve ipcleri ile geriye dönük yapılacak işten ayrılma bildirgesinin ipcsini ödeyerek kurtulabilirim doğru mu?
 
Merhaba
141,75 TL haziran APHB ve 141,75 TL temmuz için + gecikme faizi ve İşten Ayrılış Bildirgesi için 1.134 TL sanırım.
Ayrıca işe Giriş Bildirgesini aynı gün 3/6/2014 tarihinde iptal ettirebilirdin böyle bir ihtimal yok.
Kolay Gelsin
 
evet geriye doğru çıkış yap ve 10/1 ipc öde yalnız temmuz niye yapıyorsun ki haziran yap hatta girdiği günün bir gün sonrasına yap sadece hazirana ek bildirge ver yalnız yinede denetime gider bu durum 4 ayı geçen ek bildirgeler denetim raporuna göre düzeltme yapılır her halükarda işçinin yazılı ifadesini sgk alır
 
Üst