fonradar

Eksik Kesilen Faturanın Düzeltmesi

Üyelik
6 Kas 2006
Mesajlar
1
20.10.2006 tarihinde 2 adet irsaliyeye bağlı olarak 1 adet satış faturası kesilmiş. ancak irsaliyelerden 1 tanesine fiyat yazılması unutulmuş. diğer irsaliye ise fiyatlandırılmış. fatura toplam 8 kalem malzemeden oluşmakta ve dolayısıyla 3 kalem malzemenin satış rakamı 0 olarak görünmekte faturada. bizde bu faturayı 11.ayda farkettik. faturanın düzeltmesini nasıl yapabiliriz (faturayı geri isteyip düzeltme yapılması harici) başka öneride bulunursanız sevinirim
 
:?: anlattıklarınızdan sorunuz net olarak anlaşılamıyor ne yazııkki..!
 
başka bir yol yok gibi gözüküyor...
zaten en iyi yolda bu eger Ekim / 2006 dönemine ait KDV beyannamenizi vermediyseniz...
 
bence fiyat farkı kesmelisiniz. açıklama olarak da ... no'lu irsaliyeye istinaden kesilen fiyat farkı faturasıdır dersiniz. zira kestiğiniz faturada o malların bedelleri 0 gözüküyor. işte siz de bu bedelin fiyatını düzelteceksiniz. düzeltmeyi de kdv beyanname süresi geçmediği için de faturanız varsa 10. aya, yoksa da 11. aya kesersiniz. yasal olarak hiç bir sorun olmaz.

saygılarımla
smmm ahmet balcı
 
Sn. Keskin Merhaba,

İrsaliyenin tutarlandırılmamış olmasını pek anlayamadım. Bilindiği gibi irsaliye malın miktar, nevi, teslim yeri, nakliye bilgileri ve diğer bilgileri içerir. İrsaliye üzerinde malın satış fiyatıyla ilgili bilgi bulunmamaktadır ama anladığım kadarıyla siz irsaliye üzerinde ilave bilgilere yer veriyorsunuz.

Sn. Balcı' nın fiyat farkı faturası fikrine katılıyorum fakat 10. aya fark faturasının kesilmesi gerekir. 10. ayda yapılan ve fiyatlandırılmadığından hasılata dolayısıyla KDV' ye girmeyen bu faturanın 11. aya atlamaması gerektiğini düşünüyorum.
 
Üst