Eksik kira bedeli ve stopaj

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GÜLÜŞ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,
2009 yılı kira bedeli olarak 40000 TL kiracım tarafından banka hesabıma her ay düzenli olarak yatırılmış durumdadır.Beyanname vermek için stopaj dökümü istediğimde; kira bedelinin 2000 TL üzerinden hesaplanarak; aylık 400 TL olarak stopaj ödediklerini gördüm. Yani toplamda 24000TL brüt kira geliri
ödemiş gibi göstrilmiş.
Bu durumda nasıl hareket etmem gerekir?Bunun bir cezası var mı?

Ynt: Eksik kira bedeli ve stopaj

İki yolunuz var;
1. karşı tarafı sıkıştırıp doğru rakamı bildirmesini sağlamak. (Maliye kira olarak ödenen veya hesabında yüksek para hareketi olanları incelemekte.)
2. Sizinde onlara uyup ve risk alarak kayıt dışı kalmak. (Ortaya çıkınca karşınıza çıkacak cezalara katlanmak.)

GÜLÜŞ ' Alıntı:
Merhaba,
2009 yılı kira bedeli olarak 40000 TL kiracım tarafından banka hesabıma her ay düzenli olarak yatırılmış durumdadır.Beyanname vermek için stopaj dökümü istediğimde; kira bedelinin 2000 TL üzerinden hesaplanarak; aylık 400 TL olarak stopaj ödediklerini gördüm. Yani toplamda 24000TL brüt kira geliri
ödemiş gibi göstrilmiş.
Bu durumda nasıl hareket etmem gerekir?Bunun bir cezası var mı?

Ya bu nasıl bir mantık anlamıyorum. ?? ??? Ya kira sözleşmesini eksik yaparsın üstüne elden verirsin. Ya da tam kirayı bankaya yatırıyorsan sözlemeni de tam yaparsın beyanını da tam verirsin.
Bu nasıl bir ticaret anlamadım. Yokmu bu insanların muhasebecesi?

Bir zamanlar bende de bu mantıkla çalışan bir mükellef vardı yaptığım uyarılara "ne olacak yani asacaklar mı? Keserler cezayı öderiz." diyordu. Yakalandı ve "yandım bittim ben." dedi.

Bi şarkı vardı yaa.Yandım bttttim bittim ben...Böyle oluyo demekkim :) Mükellefe ne kolay geliyor bazı şeyler.Adama riskleri anlatıyoruz gülüyorlar yaa..Devletin işi gücü yok ta benimi takip edecek diyorlar.Tabiki seni takip edecek.Adamların işi bu diyoruz.Yaranamıyoruz.3 kuruş fazla kazanalım eksik ödeyelim mantığı bakın ne durumlara geliyor sonradan.Yazık yaa.Bu millet akıllanmayacak.

Hayır benim zoruma giden bu insanların da muhakkak bir muhasebecisi vardır. Bu devirde artık herşey kayıt altında iken. Böyle bir aymazlık inanaılmaz

Muhasebecisi vardır elbet..Mükellefin kabahati yok ki..Hep söylüyorum.Hatta bir müşterim de sürekli bunu söyler.Evrak muhasebeciliği yapmayın,sizin ünvanınız mali müşavir.Müşavirliğin gerekleri ne ise onu yapın,der.Çoğunluk hala evrak muhasebeciliği peşinde.Şu banka kayıtları bir kere istenmiş olsa olay daha baştan çözülecek belki.Ama yok işte bunu dahi akıl edemiyor bazıları.Onlara sorsan istedik te alabildik mi derler.O zaman bir evrakı becerip mükelleften alamıyorsan,ya bu işi ya da mükellefi bırakacaksın.Yönlendiremediğim,istediklerimi yaptıramadığım biri ile niye çalışayım ki..Sırf benim dediklerimi yapmıyorlar diye 3 tane şirket bıraktım yıl başında..Bırakacaksın arkadaş,bunlar adamı mesleğinden de soğutur.Sinirlendim gene yaa..

Yukarıda yazdığım gibi bazıları paçaları tutuşmadan değerimizi anlayamıyor. Hatta uyardık diye suçlu oluyoruz. Gerçi devlette elindeki imkanları tam kullanmıyor. Bu ülkede kayıt dışı işlemler için nice havaleler eftler yapılıyor da işte ...