Elektronik Ortamda Defter Tutma Dönemi Geliyor!

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Eyl 2006
Mesajlar
7,317
Konum
İstanbul
15 Ağustos 2011
Talha APAK
Öğretim Görevlisi
Yeminli Mali Müşavir
[email protected]
[email protected]

GELİR İDARESİ REFORMLARA DEVAM EDIYOR ? ELEKTRONIK ORTAMDA DEFTER TUTMA DÖNEMİ GELİYOR

I. GİRİŞ

Gelir İdaresi Başkanlığı, 29 Temmuz 2011 tarihinde (www.gib.gov.tr) yayımladığı ?2011 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu? ile, başta ticari defterlerin elektronik ortamda tutulmasını sağlamak olmak üzere, bir çok konuda ciddi reformlara gidileceği belirtilmiştir.

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde; genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri bütçelerinin ilk altı aylık uygulama sonuçlarını, ikinci altı aya ilişkin beklentilerin ve hedefler ile faaliyetlerinin temmuz ayı içinde kamuoyuna açıklanacağı öngörülmüştür.

Yapılan bu düzenleme ile mali disiplin ön planda tutulmuş, kaynakların etkili, ekonomik ve verimli kullanılması hedeflenmiş, uluslararası standartlara uygun daha etkin bir kamu mali yönetim ve kontrol sistemi oluşturulmuştur.

Bu kapsamda, Başkanlığın ilk altı aylık bütçe uygulama sonuçları ile ikinci altı aya ilişkin beklentileri, hedefleri ve yapılması planlanan faaliyetlerini içeren ?2011 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu? kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.

Devamı
 
Ynt: Elektronik ortamda defter tutma dönemi geliyor!

defter tasdik paraları kalkacak o zaman :)
 
Ynt: Elektronik ortamda defter tutma dönemi geliyor!

:) İlahiii... Hemen aklına para gelmiş.
Kağıt parası gider, cd parası gelir merak etme! 8)
 
Ynt: Elektronik ortamda defter tutma dönemi geliyor!

Gelir idaresi
reform mu? yapıyor yoksa rönesans mı? bir türlü karar veremedim..
 
Ynt: Elektronik ortamda defter tutma dönemi geliyor!

e-defter e-fatura gelse de kurtulsak defter tasdik parası da onların olsun yiter yaw ;D ama daha sadece 300 şirket e-fatura'ya geçmiş diyorlar daha hızlandırılmalı bir tebliğ vasıtası ile süre tayin edilerek belli grupları e-fatura ve e-deftere geçmeyi zorunlu hale getirmeli bir de küçük işletmelerin geçişi için pos yazarkasa birleşimi konusunda hızlanılmalı ::)
 
Üst