fonradar

Elektronik Tebligat Konusunda Yapılan Açıklama

Tahsin Kurt

Fenomen Üye
Platin Üye
Üyelik
5 Nis 2007
Mesajlar
9,708
Konum
İstanbul
Değerli Paydaşlarımız,

Bilindiği üzere; Elektronik Tebligat Yönetmeliği (http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/12/20181206-2.htm) 06 Aralık 2018 tarih ve 30617 sayılı Resmi Gazetede yayınlandı.

Söz konusu Yönetmelikte, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Hizmetlerine ve KEP Sistemine hiç atıfta bulunulmamış olması tüm paydaşlarımızın, vatandaşlarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımız ve müşterilerimizin düşüncelerinde belirsizlikler oluşturmuştur. Bu belirsizliği, istifhamı ortadan kaldırmak üzere ilgililerle görüşmeler yapılmış ve bazı belirsizliklerin açığa kavuşturulmasına çalışılmıştır.
Bu çerçevede elde edilen bilgilere göre; 01 Ocak 2019 tarihinde devreye alınması planlanmakta olan Ulusal Elektronik Tebligat Sisteminde, tebligat gönderici kurumlar ve alıcı tüm tüzel ve gerçek kişiler PTT'den ek bir Ulusal Elektronik Tebligat adresi almak zorundadır. Bununla birlikte; TNB KEP A.Ş. gibi Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet sağlayıcılarından alınmış KEP adresleri, geri dönüşlü tebligatlar için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kullanılabilecektir.

Güvenin timsali olan Noterlerimizin mesleki kuruluşu Türkiye Noterler Birliğinin teknoloji şirketi TNB KEP A.Ş, Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri alanında uzun süredir ticari faaliyet sürdüren ve Türkiye’nin bu alandaki ilk özel şirketidir.

Türkiye’nin daha hızla kalkınması için kaldıraç rolüne sahip en önemli araçlardan biri olan E-Dönüşümün ülke çapında yaygınlaşması için müşterilerine en hızlı, en kaliteli hizmeti sunmakta olup; sizlerin güvenilir iş ortağınız olmaya devam edecektir. Bu cümleden olarak bu yeni süreçte her türlü sorularınıza cevap vermeye hazır olduğumuzu, gereksinim duyacağınız teknik desteği sizlere sağlayabileceğimizi bilmenizi isteriz.

Konuyu tüm paydaşlarımıza, iş ortaklarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.


TNB Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcılığı ve Tic. A.Ş.
 
Bu durumda Kep adresi olsa da ayrıca PTT'den Ulusal Elektronik Tebligat adresi almamız gerekiyor, tüm limited ve A.Ş.'ler için.

ISMMMO 31.01.2019'a kadar alınması gerektiğini belirtmiş, yürürlük 01.01.2019 ama yürürlük tarihinden itibaren 1 ay içinde alınacak.
 
Üst