personel maaş programı

Elimize Geç ulaşan rapor hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aknsbs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aknsbs

Katkı Sunan Üye
İyi çalışmalar Arkadaşlar

Çalışan 12.06-18.06 tarihleri arasında rapor almış ancak elimize yeni ulaştı.Haziran ayına ait bildirgeyi vermiştik.

Herkes farklı şeyler söylüyor şimdi rapor bitiş tarihinden itibaren 5 günü geçmiş şu anda girsek idari para cezasına konu olurmu. Sgk'ya dilekçe vermeye gerek varmı çalışan geç tebliğ etti falan diye.

Ankarayı aradım 5 gün içinde girmeniz lazım cezasıda var diyor değişti diyorum yok diyor.

Kadıköy sigorta girin cezası yok diyor.

18.06 dan sonra yıllık izinlimi göstersem acaba

80 TL lik iş görmezlik ödeneği için asgari ücretin iki katı idari para cezası insanı hayatından bezdiriyor.

Sizin yorumlarınız nedir.Daha önce bu şekilde bir işlem yapan varmı herhangi bir ceza ile karşılaştımı

Şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin

Ynt: Elimize Geç ulaşan rapor hk.

Siz o raporu sisteme girmezseniz asgari ücretin 2 katından fazla cezası var. Yapmanız gereken işverenle görüşüp sgk tebligat gelip gelmediğini öğrenmeniz.

Rapor tarihleri arasında senelik izin gösterseniz dahi.. istirahatli kişi.. ücretini tahsil etmek için SGK'ya gittiğinde.. SGK sizden raporun girişinin yapılmasını isteyecektir..

Rapor bitiş tarihinden itibaren "5" gün içerisinde girilmezse cezaya tabii tutulacağı doğru.. ama artık esnekler..

İstirahatli bir kişinin size raporunu ulaştırma şansı olmayabilir.. bu nedenle o süreci çok fazla kafanıza takmayın..

Sisteme girin. Tedbir olarakta işçinin el yazısı ile "xx-yy tarihleri arasına ait raporumu zz tarinde işverene teslim ettim." şeklinde imzalı bir yazı alıp dosyanızda saklayın.