Emeğimin Karşılığı Bu mudur?

Üyelik
18 May 2009
Mesajlar
18
Arkadaşlar öncelikle herkese saygılarımı iletiyorum ve acil olarak yardımlarınızı bekliyorum...

10 senelik ssk emeklisiyim. Fakat malumunuz geçim zorluğu nedeniyle emekli olduğum özel sektörde tekrar sigortalı olarak çalışmaktayım..

Şu anda bel fıtığı nedeniyle sağlık sorunları yaşıyorum acil bir operasyon geçirmem gerektiğini öğrendim ve bu sorunumu müdürümle paylaştım..

Karşılığında kendisi şirketin sigorta primimi 3-6 ay ödemeyeceğini istifamı vermem gerktiğini söyledi.. bende bu konuda hakkımı nasıl ne şeklide arayacağımı bilmediğim için sizden yardımlarınızı bekliyorum..

Ayrıca işten çıkarılmam takdirinde tazminat alabilme ihtimalim ve devletten ameliyatım süresince istirahat parası alma durumum mümkünmü? herkese teşekkürler
 
Ynt: Emeğimin Karşılığı Bu mudur?

Siz emekli iseniz sigorta priminizle ameliyatın hiç bir ilgisi yoktur. Zaten emekliller sağlık yardımından ölne kadar yararlanır.
İstifa etmeniz gerekmez. İş akdinizi gerekiyorsa onlar fesih etsinler. Tazminat haklarınız kaybolmasın.
 
Ynt: Emeğimin Karşılığı Bu mudur?

sayın güroy öncelikle cvp yazdıgınız için teşekkür ederim fakat sanırım ben derdimi yeterince izah edemed
im..şöyle söylüyim müdürüm bana ameliyat olamm ve daha sonrası için izin vermiyor istifanı ver diyor...fakat ben ne istifa veriyorum nede onun ameliyat için iznini bekleyecek halim kalmadı...ben gidip ameliyatımı olsam atıyorum 3 ayda hastanede yatsam daha sonra işe döndüğümde nelerle karşılaşabilrim.en önemlisi haklarımı nereye başvurarak arayabilirim.ne yapmam gerekiyor hangi kuruma başvurmam gerekiyor.gerçekten çok zor durumdayım.
 
Ynt: Emeğimin Karşılığı Bu mudur?

Siz rapor aldıktan sonra rapor süreniz boyunca hiç bir şey yapamazlar. Rapor bitip işyerine dönünce en kötü ihtimalle sizi işten çıkartırlar. Ama tabii bu durumda tazminatlarınızı ödemek zorunda kalırlar. Bu süreçte kesinlikle istifa dilekçesi imzalamayın. Bırakın onlar sizi çıkartsın işten.
 
Ynt: Emeğimin Karşılığı Bu mudur?

yanlız ben emekliyim.hastane raporu nasıl vercek.
 
Ynt: Emeğimin Karşılığı Bu mudur?

Hastane ameliyat olduğunuza dair rapor verebilir.
Emekli olsanız bile sonuçta sigortalı olarak çalışıyorsunuz.
 
Ynt: Emeğimin Karşılığı Bu mudur?

hastane benden rapor vermek için çalıştığıma dair bir belge isterse (visite kağıdı)ne yapabilirim.çünkü visite kağıdınıda ancak müdür şirketten isteyerek temin eder.benim şirketten visite kağıdı istemem için notere falan gitmem gerekirmi ?hepinize çok ama çok teşekkür ederim
 
Ynt: Emeğimin Karşılığı Bu mudur?

1. emekli olduğunuz için iş göremediğiniz dönem için sgk dan para alamazsınız.
2. İşv. vizitye kağıdı isteyin vermez iseler istediğinizi ispat edebilecek bir şekilde tekrar isteyin (size vermeyeceklerini yazmaları veya isteği noterden yapmanız gibi.) 3 gün içinde vermez iseler sgk il md şikayetinizi yaparsınız, mecburen vermek zorundalar.
 
Üst