Emekli Olan İşçi Kıdem Tazminatı

G

gurkan

Ziyaretçi
Aynı İşyerinde 01/01/2002-31/12/2003 tarihine kadar 2 yıl çalışıp işten çıkan işçi. Daha sonra aynı işyerine 05/04/2004-31/12/2005 tarihleri arası çalışıyor ve emekli olup ayrılıyor.
Bu işçiye daha önceki aynı işyerinden olan 2 yıllık(01/01/2002-312/12/2003) tarihleri arası kıdem tazminatını vermemiz gerekir mi? Yoksa son çalışmış olduğu 05/04/2004-31/12/2005 tarihleri arasındaki çalışmalarının mı kdem tazminatlarını vermemiz gerekir.
Teşekkür ederim.

Not : Konu başlığı (TB) tarafından Forum Kurallarına göre düzeltilmiştir.
 
Re: EMEKLİ OLAN İŞÇİ GIDEM TAZMINATI

[kıdem tazminatında aynı işyerinde çalışanlar hesaplamada nazara alınır. yeterki eski çalışmlarında kıdem tazminatı alarak ayrılmış olmasın
 
Re: EMEKLİ OLAN İŞÇİ GIDEM TAZMINATI

Merhaba,

Daha önceden istifa etti ise vermeniz doğru değildir. Zaten istifa etmeyip siz çıkartmış olsaydınız verecektiniz.

Ama şuanda önceki kıdem süresini ilave edemezsiniz.Sayın Muro ya katılmıyorum.

Kolay Gelsin.
 
Re: EMEKLİ OLAN İŞÇİ GIDEM TAZMINATI

1475 sayılı kıdem tazminatı maddesi

İşçilerin kıdemleri, hizmet akdinin devam etmiş veya fasılalarla yeniden akdedilmiş olmasına bakılmaksızın aynı işverenin bir veya değişik işyerlerinde çalıştıkları süreler gözönüne alınarak hesaplanır
 
İşçi daha önceki ayrılmasından dolayı kıdem tazminatı almamış, 1475 in sanırım bahsettiğiniz maddesi yürürlükten kalkmadı herhalde.
 
KIDEM DE KIDEM TAZMİNATI GEREKTİRDİĞİ ŞEKİLDE AYRILIRSA AMA 1 SENEYİ DOLDURUMADIĞI TAKDİRDE KIDEMİ ALAMAZSA ANCAK GEÇMİŞ KIDEM AKLENİR.. DEMİNKİNDE EKSİK OLMUŞ SAĞOLUN
 
Ynt: Emekli Olan İşçi Kıdem Tazminatı

Bizim işyerinde bir persone Bölge Çalışmaya şikayet dilekçesi vermişti. Daha önce istifa ederek ayrıldığı için dikkate almamıştık. Sonra tekrar çağrıldı çalıştırıldı. Yönetim işçiden rahatsızlık duyunca çıkarttık. fakat önce istifa edip ayrılmış olduğu bölümü müfettiş işverenin işçiyi affettiği gözüyle bakarak kıdeme dahil etti. Yani bizden bu sürenin karşılığı alındı ne derec doğru.
 
Ynt: Emekli Olan İşçi Kıdem Tazminatı

İşçi ilk çalışmasında istifa ederek ayrılmışsa eğer sözleşmesini kendisi feshetmiş demektir ki bu da tazminat hakkı doğurmaz. Dolayısıyla emeklilik nedeni ile ayrıldığında son dönemi dikkate alınmalıdır.
 
Üst