personel maaş programı

Emeklilik İşlemleri

Benim bir sorum daha olacak üstadlar,
Emeklilik işlemleri için başvuru yapan arkadaşımız, bizim şirkete girmeden önce isteğe bağlı prim ödüyormuş. Yaklaşık olarak 3-4 yıl isteğe bağlı prim ödemesi yapmış fakat arada 3 ay prim ödeyememiş ve zaman geçtikten sonra unutmuş. Şuanda emeklilik için başvuru yaptığında bu arada ödemediği 3 aylık isteğe bağlı primi ödeyeceksin demişler. Zaten primi oldukça fazla geçmiş olan bu arakadaşın emekli olabilme gününü fazlasıyla doldurmuş. Yine de bu isteğe bağlı primi ödeme zorunluluğu var mıdır ?

Ynt: Emeklilik İşlemleri

İsteğe bağlı bağkur gibidir, dilekçe ile kapatmadığı sürece, hanesine ödeyeceği tutar borç olarak yazılır.
Aradaki farkı ödememek için dilekçe ile kapanış verip tekrar açtırması gerekir.Geriye dönük açılış yaptıramayacağına göre; ödemekten başka çare yok gibi duruyor.

Kolay gelsin.

emeklilik ile ilgili benimde aklıma bir soru geldi.
genelde emeklilik için başvuru yapan kişileri ssk ya gönderiyorum , hesaplatması için. birde ben hesaplıyorum. bir sorun görünmediğinde emeklilik işlemlerini yapıp, aynı gün kıdemini ödüyorum.
ama genel müdürüm emekli olmadan (emekli hesap cüzdanı çıkmadan) kıdem ödenmesine karşı.
sizce doğru olan nedir?
zaten işlemlerini yaparken emeklilik dolayısıyla işten ayrılıyorum şeklinde bir yazı alıyorum kişiden.diğer çıkış evraklarınıda hazırlıyorum. ::)

Genel müdürün haklı. SSK emekli olabilir yazısı vermeden kıdem ödenmez.

SSK nın emekli olabilir yazısını istiyordum eskiden veriyorlardı, artık vermiyorlar. sadece bir kart veriyorlar evrak takibi için.