Emeklilik Kıdem Tazminatı, SGDP

Murat CER

Katkı Sunan Üye
Üyelik
27 Ocak 2007
Mesajlar
545
daha önce açılan konulara göz attım ancak aşağıda açıkladığım konu ile ilgili bilgi göremedim.

şirketimizde çalışan personelimiz emekliliğe hak kazanıyor, doğal olarak çıkış işlemi yapılacak, ancak emeklilik işlemlerini (evraklarla ilgili olanlar) tamamladıktan sonra yeniden bizde sgdp'ye tabii olarak çalışmaya başlayacak. bu durumda emeklilik nedeni ile çıkış tarihi itibari ile kıdem tazminatı hesaplanıp ödenecek ve sgdp'ye tabii çalışma süresi de 1 yılı geçerse yeniden mi kıdem tazminatı hesaplanacaktır? bu konuda ihtiyarilik mi var yoksa uyulması zorunlu kural mı? zira emeklilik nedeni ile çıkış tarihinde kıdem tazminatı ödemek bizim için avantajlı gibi görünüyor.

yardımcı olursanız sevnirim.
 
Ynt: Emeklilik Kıdem Tazminatı, SGDP

eğer emeklilik nedeni ile çıkış anında kıdem tazminatı öderseniz emeklilik sonrası giriş için kıdemi sıfırdan başlar. emekli olduğu dönemde kıdem tazminatını hak edecek şekilde işten ayrılırsa sadece emekli çalıştığı dönem için kıdem ödersiniz. (izin süresi hesaplarken tüm çalışmalarını birlikte değerlendirmelisiniz.)
 
Ynt: Emeklilik Kıdem Tazminatı, SGDP

emekli olduğu halde yeniden aynı işyerinde çalışmaya başlayan içilerin yıllık ücretli izin yönünden kıdemleri sıfırlanır.
Yaşlılık aylığı alan işçi kıdem tazminatı da almış olacağından., bu durumun kıdemini sıfırlamış olduğu kabul edilir.
Kanun ve yönetmelikte açıkça yer almayan bu konuda Yargıtay açıkça karar vermiştir.

9.H 1991/415/E.1991/8352 K.



Bence adil değil ama karar böyle.
 
Üst