personel maaş programı

Emlak Vergisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ELENOR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ELENOR

Katkı Sunan Üye
Şirket aktifinde kayıtlı arsa üzerinde kendi kullanımı için inşaata başladı. Yapılmakta olan yatırımlar hesabında takip ediyoruz. İnşaat süresince Arsa için ödenen emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi gider mi, maliyet olarak mı gösterilmelidir. Nedeniyle beraber görüşlerinizi bekliyorum.

Şirket aktifinde kayıtlı arsa üzerinde kendi kullanımı için inşaata başladı. Yapılmakta olan yatırımlar hesabında takip ediyoruz. İnşaat süresince Arsa için ödenen emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi gider mi, maliyet olarak mı gösterilmelidir. Nedeniyle beraber görüşlerinizi bekliyorum.​

Selamlar
Duran varlığı tamamlayana dek,yapılan harcamalar,maliyetle ilişkilendirilir.Henüz varlık oluşmamıştır.
Bu konuda Maddi Duran Varlıklara İlişkin Türkiye Muhasebe Standardı (TMS 16) Hakkında Tebliğ Sıra No: 15 okumanızda fayda var..
Tebliğ

2012 yilinda aldigim apartman dairesi icin emlak beyannamesi vermemistim. ancak gecenlerde elime ulasan belediyeden gelme yaziya gore 2013 yili emlak vergileri ve gecikme cezalari ile vergi ziyai cezasi yansiltilmis.

ayrica 2014 yili icin de gecikme cezalari ile vergi ziyai cezasi yansiltilmis.

aslinda merak ettigim konu. 2014 yili bitmemis olmasina ragmen vergi ziyai cezasi 2014 yili icin de alabilirler mi?