fonradar

Engelli Akülü Araba

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan islm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

islm

Katkı Sunan Üye
İyi çalışmalar,
Şirket üzerinden engelli bir şahsa yardım amacıyla akülü sandalye alındı. Fatura şirkete kesildi. Bunu normal demirbaş olarak mı kayıt altına almalıyım, Ve buna ait ötv yi gider olarak mı kayıt etmeliyim.

Sayın aygunh

Engelli arkadaşa yardım amacıyla alınan akülü sandelye ÖTV'si ile beraber K.K.E.G'dir

Ferhat bey şimdi tekrar okuyunca dikkatimi çekti 'ötv'si ile beraber' demişsiniz. tamamı ile yapılan masrafın hapsi mi kkeg dir kdv dahil olarak ?

Evet tamamı ile yapılan masrafın hapsi kkeg dir kdv dahil olarak

Son düzenleme:
Engelli vatandaşa bakanlar kurulunun yetkilendirdigi yardım kuruluşları veya ilgili kamu kurum/ kuruluşları aracılığıyla tekerlekli sandalye alınması için makbuz karşılığı yardım yapmış olsaydiniz kurum kazancından indirim yapmanız söz konusu olurdu. Mevcut durum da şahsa yaptığınız yardim kkeg dir.

Sevgili ksimkesyan;

Niye Bağış ve Yardım olarak düşünmüyoruz ?[/QUOTE]

Engelli vatandaşa bakanlar kurulunun yetkilendirdigi yardım kuruluşları veya ilgili kamu kurum/ kuruluşları aracılığıyla tekerlekli sandalye alınması için makbuz karşılığı yardım yapmış olsaydı.

Sevgili Ferhat,

Soruyu eksik okumuşum. Ancak kırmızı kısım ile ilgili bir düzeltme yapayım, " bakanlar kurulunun yetkilendirdigi yardım kuruluşları", "Kamuya yararlı dernek ve kuruluşlardır". Diğer dernek ve benzeri kurumlara da bağış yapılmaz anlamına gelmiyor. Sadece Kurumlar Vergisine bağlı genel bir sınırlama var % 5 oranında. Bazı bağışlar ise neredeyse sınırsız. Gerçi yasanın bu kısmını çok eleştiriyorum ben ayrı.

Cevaplarınız için teşekkür ederim,
Soruyu bir de şu şekilde sorayım. Alınan araç elektrikli scooter diye geçiyor ve sadece alış faturası var ve fatura şirket üzerine, 3.şahsa devir edilmemiş gözükmektedir. Yani resmi olarak şirkette gözüküyor olacak bu durumda demirbaş gibi mi kayıt edilmelidir.