Eşini Öldüren İşçim :(

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erk_su
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
herkeze merhaba
3 gündür işe gelmeyen bir işçim vardı
ben de iyi halinden dolayı evine bir elemanımı yolladım ve malesef öğrendik ki eşini öldürmüş. :(
ben yarın noterden bir ihtarname yollamayı düşünüyordum ama.olayın içyüzünü öğrendik.şimdi ne yapmalıyım.
noter kanalıyla nasıl bir evrak düzenlemeliyim?

Ynt: eşini öldüren işçim :(

Sayın erk_su böyle bir durumla karşılaşmadım açıkçası karşılaşmayı da hiç istemem doğrusu.Burada üstatların yazacağı yorumlar ne derece faydalı olabilir bilemiyorum.Her zaman karşılaştığımız bir olay değil.İnşallahta karşılaşmayız.Nacizane görüşüm bu konuyu bizzat ssk kurumu ile görüşmenizdir. Allah kolaylık versin.Saygılar.

Tutuklanma ile ilgili maddeler var ihbar süresi ile ilgilidir. Sorun yok.

İş kanunu m.25-IV işçinin gözaltına alınması veya tutuklanması halinde işverenin fesih hakkını düzenlemiştir. Buna göre, işverenin fesihte haklı sayılması için gözaltı veya tutuklulukta geçen sürenin ihbar süresini aşması gereklidir. Bu süre aşılmış ise, işveren kıdem tazminatını ödemek suretiyle hizmet akdini feshedebilir ( ihbar ödenmez , ücret yıllık ücretil izin , fazla mesai gibi haklar talep edilebilir.)

herkeze günaydın ve yanıtlarınız için teşekkürler
Peki konu ile ilgili şun uyapsam?
işçimden henüz bana bir bildiri gelmedi.Noterden 3 gün haber vermeksizin işe ghelmediği için iş akdinin feshedildiğini 3 şahit huzurunda bildirsem?
bu cinayet işini hiç karıştırmadan? bu olay beni korkutuyor çok karışık bir hukuki boyutu var çünkü.Ben bu çinayeti dün evine bir işçi yollayarak öğrendim.ayak üstü sormuş ve olayın detayını dahi soramamış adam.?
yaniğ bana ailesinden ve kendisinden bir bilgi akışı gelmedi (gerçi kendisi tutukludur da :(
of kafam allak bullak

Sayın Erk su

İşveren yönünden bildirimsiz fesih halleri

İk Madde 25
d) işçinin tutuklanması yada gözaltına alınması halinde devamsızlığın 17. Maddedeki bildirim sürelerini aşması durumunda işveren iş akdini bildirimsiz feshedebilir ( ik md 25/4 e dayanarak)

Burda önemli olan nokta aşağıdaki hak düşürücü sürenin kaçırılmamasıdır.

Bildirimsiz fesih hakkının kullanılabilmesi için olayın öğrenilmesinden itibaren 6 iş günü ve her halükarda fiilin meydana gelemesinden itibaren 1 yıllık süre içinde sözleşmenin feshedilmesi gerekir

Kıdem Tazminatı verilir( 25/4) den çıkarırsak

Değerli büyüklerimin konu ile ilgili ekleyeceği önemli hususlar mutlaka vardır ama benim bildiğim ve araştırdığım kadarıyla bu şekilde

Kafama takılan konu ise şu biz örnek olarak 6 hafta bekleyip sonra 6 gün içindemi çıkışını yapacağız personelin bu bekleme süresi bizim hak düşürücü süremiz ile çelişmekte midir ?

Saygılarımla

Ynt: Eşini Öldüren İşçim :(

Sayın Evren öncelikle teşekkür ederim.
konu gerçekten karışık.bu işçim4,5 yıldız çalışıyor dolayısı ile bu süre 8 hafta
yani devamsızlığı 8 haftayı geçerse ben bildirimsiz feshediyorum eğer geçmeden feshedersem ihbarını da ödüyorum kıdeminide karma karışık
o yüzden hiç bulaşmadan arka arkaya 3 gün bildirmeden gelmediği için noterden şahitli yazı yollıyım diyorum.

Hayır yukarda yargıtay kararı var. Karara uymak gerek. Zaten felek adama vurmuş bir de siz tazminatsız fesih mi yapacaksınız?.

Genelde öldürende değil ölende kabahattir.

Sayın nguroy ;

" Genelde öldürende değil ölende kabahattir."

Yukarıdaki cümleyi tam anlayamadım,sizin gerçek fikriniz mi?

Bu söz halk arasında çok yaygın kullanılan bir anonim sözdür. Genelde de doğrudur. Tabi aslında asla öldürmeyi onaylamıyorum.

Birçok yaşayan ölümü hakediyor. Ve ölülerin bazısı da yaşamayı. Onlara hayatlarını geri verebilir misin?

(Yüzüklerin Efendisi kitabından alıntıdır)

Valla konu baya baya yön değiştirdi :) siz eniyisi başka forum altında tartışın.Mesela ben bu konuya bir cümle ekleyeyim uzasın gitsin...Her canclı ölümü tadacaktır ?
ne dersiniz.
Allah aşkına ne alaka konuyu nerden nereye getirdiniz işin dalgasındamısınız?