fonradar

Eski Personele Satış Primi Ödemesi

Üyelik
13 Eyl 2022
Mesajlar
2
Konum
İstanbul
Merhaba,

Eski bir personele 2021 satışlarından dolayı hak ettiği prim ödemesi yapılacak ancak personel işten çıkalı aylar oldu (aynı takvim yılı içinde), bu durumda bordro da düzenleyemiyoruz, peki bu primin gelir vergisi ve damga vergisi primleri nasıl hesaplanmalıdır? gelir vergisi dilimi neye göre baz alınmalıdır? bir hakediş bordrosu düzenleyeceğiz ama gelir vergisi dilimi kafamı kurcalıyor. Ayrıca eski personel bir önceki takvim yılında işten ayrıldıysa nasıl yapılır? yardımcı olursanız memnun olurum, teşekkürler.
 
Sayin Onur Sari

Eski bir personele 2021 satışlarından dolayı hak ettiği prim ödemesi icin Gider Pusulasi duzenlenir. % 20 Stopaj yapilir. Gider Pusulasinin aciklma kismina 2021 Prim odemesi yazilir. kisinin T.C , Adi Soyadi, Adrsi yazilir ve imzasi alinir. Odeminin yapildigi tarihten sonrai Muhtasar Beyaniyla Kesilen % 20 Stopaj beyan edilir.

Onemli NOT: Odeme net olgundan odemeyi Brutlestirmeyi onun uzerinden % 20 Stopaj kesintisi yapimayi unutmayin. işten çıkalı aylar olan isci icin, bu durumda bordro düzenlenmez.
 
Üst