Eski Tarihli Vizite Kağıdı

Üyelik
19 Ocak 2007
Mesajlar
1
7.11.2006 tarihinde özel hastanede doğum yaptım.Doğum yaptığım gün özel hastane talep etmediği için vizite kağıdı çıkartmadım.Doğum sonrası raporum bittiğinde Doğum parasını almak için sosyal sigortalar kurumuna başvurduğumda gerekli belgeler için doğum yaptığım gün tarihli vizite kağıdının istendiğini gördüm.Bunu çalıştığım kurumuma ilettim.Fakat kurumumdaki müdürüm eski tarihli vizite kağıdına imza atamayacağını bunun yasal olmadığını söyleyerek bana vizite kağıdı vermedi.Bundan dolayı doğum paramı ve 4 aylık işgöremezlik paramı alamıyorum.Eskiye dönük vizite kağıdı imzalamak yasal mı değil mi onu öğrenmek istiyorum?
Sosyal sigortalar kurumu çalıştığım kuruma bir yazı yazıp doğum yaptığım tarihli vizite kağıdının isteneceğini söyledi.Fakat üç gün içinde verilmezse para cezası varmış.Kurumum cezayı ödeyip yine vizite kağıdı vermemekte diretirse, benim doğum paramı ve işgöremezlik paramı alma şansım var mı ve bundan sonra ne yapabilirim öğrenmek istiyorum?

Teşekkürler
 
Ynt: Eski Tarihli Vizite Kağıdı

merhaba;
sn a-dora
öncelikle geçmiş olsun ve hayırlı olsun demek istiyorum.
eğer elinizde doğum ile ilgili raporunuz var ise (Ki illaki vardır. kurum da yazı ile isteyeceğine göre) ve doğum yaptığınız tarihte sağlık ve doğum hizmetlerinden yaralanabilmeniz için gerekli hizmet süresini tamamlıyorsanız, işvereninizin eski (doğum yaptığınız) tarihli vizite kağıdı vermesinin bir sakıncası yok. (aslında kurumun vizite kağıdı istemesine de gerek yok. sistemden sizin hizmetlerinizi rahatlıkla görebiliyorlar.)
a-dora ' Alıntı:
................Kurumum cezayı ödeyip yine vizite kağıdı vermemekte diretirse, benim doğum paramı ve işgöremezlik paramı alma şansım var mı ve bundan sonra ne yapabilirim öğrenmek istiyorum?
Teşekkürler
böyle birşey yapması sizin o tarihte viziteye çıktığınızı kabul etmemek olur. şayet böyle düşünüyorsa sizi 4 aydır bildirgede nasıl raporlu gösterdiğini nasıl izah edecek. "bu işçi senden vizite kağıdı almadan hastaneye çıkmış olmasını kabul etmiyorsan getirdiği raporları neden kabul ettin ? " diye sormazlar mı adama.
biz de çok verdik bu şekilde vizite kağıdı hiç bir sorun olmadı. zaten kurum sigortalının hizmetini kendi kayıtlarından sorguladığı için şartları uygun değil ise ücret ödemesini yapmıyor. uygun ise ödemeyi yapıyor ve işverenin bi sorumluluğu kalmıyor.
paranızı almak konusunda; ısrar ederseniz kabul ettirebileceğinizi düşünüyorum yukarıda da belirttiğim gibi kurumun istemesine de işverenin korkmasına da gerek yok diye düşünüyorum.
kolay gelsin umarım sorununuz çözülür.
 
Ynt: Eski Tarihli Vizite Kağıdı

Sn. a-dora,

Öncelikle tebrik eder, bebeğinize ve size sağlık ve esenlikler dilerim.
Siz yazınızda sadece doğum esnasındaki vizite kağıdından bahsediyorsunuz. Doğum öncesi işyerinizden vizite alıp doğum iznine ayrılmadınız mı? İşveren sizi doğuma kadar çalıştırdı mı? Bu bir suçtur.
Belki bu nedenle vizite kağıdı vermek istemiyordur.
 
Ynt: Eski Tarihli Vizite Kağıdı

ssk nın dediği gibi yazlı talep edin vermezse şikayet edin parasını kessinler. ondan sonra bir daha yazılı talep taki verene ve her defasında para cezası yiyeceği için bence vizite kağıdını alma hususunda inetçı olmanızı tavsiye ederim
 
Ynt: Eski Tarihli Vizite Kağıdı

işveren sorun olacağı düşünüyorsa, vizite kağıdının üst bölümüne; " ..... 'in .......... tarihinde isteğini üzerine sssk'ya verilmek üzere ........... tarihinde düzenlenmiştir" şeklinde bir şerh düşebilir.
 
Üst