Eta 7 de ağ yazıcısı problemi

husok

Katkı Sunan Üye
Üyelik
18 Şub 2006
Mesajlar
453
Konum
istanbul
Selam arkadaşlar. eta 7.7 kullanıpta excelden etaya fiş kaydı yapabilen varmı? transfer diye bir modül var, bununla excele kaydedilmiş faturaları etaya girebilirmiyiz?
 
merhaba arkadaşlar benim problemim
***etanın yazıcıya bilgi göndermedeki yavaşlığı ile başım dertte esasen eta 7 muhasebeciler için dört dörtlük bir program ancak benim gibi bir sürü arkadaşda da olan bir hatası yüzünden bizi üzüyor . efendim hatayı kısaca yazayım size
**** Benim cok kullanıcılı etamda ana makinede yazıcıya her hangi bir bilgi yazdırdığımda (eta da) hızlı bir şekilde yazıyor ancak terminalden yaz dediğimizde ise uzun süre bekliyor ancak terminalden yazdır deyipte hemen etadan cıkığımızda yazıcı anında yazmaya başlıyor şu anda bu problemi gidermemiz lazım çok önemli bir zamana giriyoruz
****** Diğer bir hata ise ana makinemi yeniledim şifremizi güzelce aldık ana makinede hiç bir sorun yok ancak terminalde herhangi bir yere girdiğimizde lutfen bekleyiniz diyor(mesala bir fiş girerken veya kaydederken yada kdv icmalini alırken) biraz sonrada windows ekranına dönüyor hiç bir hata vermiyor hiç bir mesaj yazmıyor terminaldekideğişiklik sadece ram takviyesidir makinenin ramini yukseltmiştik acaba ondanmı yapıyor? (mesala fiş işlerken acıklama yazarken enter tusuna bastığımızda imlec kayboluyor ancak makine kilitlenmiyor sonra imlec ya geliyor windows ortamına donuyor yada imlec gelmeden windows ortamına donuyor yani programdan cıkıyor)
bu iki bilgisayar hub ile bağlı acaba problem nedendir ilgilenirseniz cok sevinirim mesajınızı acilen bekliyorum çok saolun...
 
Ynt: Eta 7 de ağ yazıcısı problemi

Eta7 client yazdırma hızını arttırmak için (özellikle etadan çıkar çıkmaz yazdırması üzerine) zannediyorum exe güncellemesi ile meseleyi bende aşmışlardı 2006 senesi gibi.

client mutlaka bir uyarı vererek kapanıyor:) fakat siz göremiyorsunuz. görmek için etayı çalıştırdığınız kısa yolun üstüne sağ tıklayıp özellikler deyip program sekmesinden (çıkışta kapat) kısmının işaretini kaldırın.

ve böylece çıkışta kapatmaz direk pencereyi sizde hata penceresini görürsünüz ki bu pencere %9999 config.eta bulunamıyor uyarısıdır. değiştirdiğiniz parçadan kaynaklanan şifre okuma hatası. yeniden şifre alırsanız problem çözülür.

tabiikide son tavsiyem, bayiinizden destek alın.
 
Ynt: Eta 7 de ağ yazıcısı problemi

Selamlar
Çok emin olmamakla birlikte (uzun zamandır kullanmıyorum çünkü)
yazıcıların geç dökmesi yazıcı kuyruk sekmesi ile alakalı olabilir.yazıcı özelliklerinden kuyruk sekmesi bölümlerini kontrol ediniz.Kuyruğun sonuna at gibi seçeneler işaretli olabilir.Kuyruk ayarları ile ilgili sorun olabilir.Bir de dos ortamında kullanılan programlarda ağ yazıcı paylaşımı için netuser tanımlamasından bahsetmişlerdi.Fakat bu tanımlamayı herkes yapamıyor,örneğin benimn bilgisayarcım yapamamıştı,eta da bu konuda tam destek verememişti,o yüzden her kullanıcıya yazıcı bağlamıştım :) Sorununuz bundan da kaynaklanıyor olabilir.

Ağdaki pc'lerin çalışma esnasında donması veya yavaşlaması tahminimce ağ kablo donanımınızdan kaynaklanıyor.Kaç terminaliniz var,sorun hep belli bir terminalinizde mi oluyor yoksa tüm kullanıcılarda mı?Sağlam bir ağ kablo döşeme yapmanız gerekebilir.Hub yerine daha sağlam bir switch kullanarak deneyin ve kablolamayı kontrol edin.Data aktarmada sorun çıkarsa eta programdan atar veya donar..Donması tüm terminalleride kilitler veya ağırlaştırır.

Bir diğer hususta (pek sanmıyorum ama) data bozulmaları olabilir.Eğer herhangi bir şirketin datasında bozulma olmuşsa o şirkette çalışırken sistemi kasar.
Aklıma gelenler bunlar
Saygılar
 

Benzer konular

Üst