Ette KDV Oranı

Yeni çıkan B.K.K. ile Ette Kdv uygulaması nasıl olacak. Toptan satışlarda %1 e Perakende satışlarda da %8 e düştüü ama tevkifat uygulanmaya devam ediliyor. Aynı işlem Bulgurda da geçerli.Doğru anlamışmıyım.Üstatlar bu konuda yönlendirirse sevinirim....

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.

Ynt: Ette KDV Oranı

atilaozsan ' Alıntı:
...............................Perakende satışlarda da %8 e düştüü Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.

Merhaba ;

Perakende de herhangi bir düşme söz konusu değil zaten % 8 idi.

Burada dikkat edilmesi gereken sanırım ;
b) "küçük ve büyükbaş hayvanlar (arılar dahil)," ibaresinden sonra gelmek üzere "20/12/2010 tarihli ve 2010/1180 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İstatistik Pozisyonlarına Bölünmüş Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 01.05 pozisyonunda yer alan hayvanlar ile 2 no.lu faslında yer alan mallar," ibaresi, eklenmiştir.

Bu tarifeye Türk Gümrük Tarife Cetveli 01.05 fasıl grubunda yer alan "Canlı kümes hayvanları [horozlar, tavuklar ("Gallus Domesticus" türü)ördekler, kazlar, hindiler ve beç tavukları gibi evcil türler " dahil edilmiş yani kümes hayvanlarının toptan satışlarında da % 1 uygulanacak diye anlıyorum.

Et teslim kdv

merhaba,

et tesliminde kdv %8'den %1'e indirildi biliyorsunuz.

ancak bunun toptan et tesliminde olduğunu düşünmüştüm, bugün ise sirküleri okuduğumda; sanki toptan perakende gibi bir ayrımın olmadığı sonucunu çıkardım..

toptan perakende ayrımı var mı? yardımcı olabilirseniz sevinirim.

3. Etin KDV oranı

İstatistik Pozisyonlarına Bölünmüş Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 2 nolu faslında yer alan etler, % 1 oranlı malların yer aldığı (I) sayılı listeye dahil edilmiştir. Buna göre;

02.01 Sığır eti (taze veya soğutulmuş)

02.02 Sığır eti (dondurulmuş)

02.03 Domuz eti (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş)

02.04 Koyun ve keçi etleri (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş)

02.05 At, eşek, katır veya bardo etleri (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş)

02.06 Sığır, domuz, koyun, keçi, at, eşek, katır veya bardoların yenilen sakatatı (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş)

02.07 01.05 Pozisyonuna giren kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatı (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş)

02.08 Diğer etler ve yenilen sakatat (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş)

0209.00 Domuz yağı (etli kısımları içerenler hariç) ve kümes hayvanlarının yağları (eritilmemiş veya başka suretle çıkarılmamış) (taze, soğutulmuş, dondurulmuş, tuzlanmış, salamura edilmiş, kurutulmuş veya tütsülenmiş)

02.10 Et ve yenilen sakatat (tuzlanmış, salamura edilmiş, kurutulmuş veya tütsülenmiş); et veya sakatatın yenilen un ve kaba unları

ile bu pozisyonların alt pozisyonlarında sayılan malların KDV oranı % 8?den % 1?e indirilmiş olmakta

Ynt: Et teslim kdv

benim kafama takılan ise 108 tebliğdeki tevkifat olayı
108 hala eskisi gibi yarısını tevkifat diyor. madem indirdiniz onuda düzeltin.

listenin 2 b maddesine etleri almışlar listeye göre kdv oranı 1 (toptan)

ama

" 2/b ve 3 üncü sıralarında yer alan ürünlerin perakende safhadaki teslimlerinde ise (c) bendinde öngörülen vergi oranı uygulanır"

dediği için parekendede kdv oranı 8 .

Ynt: Et teslim kdv

toptan 1e düştü
parekende 8 devam ediyor

" 2/b ve 3 üncü sıralarında yer alan ürünlerin perakende safhadaki teslimlerinde ise (c) bendinde öngörülen vergi oranı uygulanır" dediği için.

toptan satışlarda yine de tevkifat uygulanacak değil mi? kdv oranı %1 de olsa tevkifat uygulamaya devam edeceğiz....

kdv 108 tebliğ eskisi gibi duruyor. değiştirmemişler. değişene kadar tevkifat devem ediyor.

Merhaba ;

Konu ile ilgili Sn ARIKAN 'ın imzası ile İSMMO 'nun duyurusu ;

Değerli Üyemiz, 28/11/2011

27/11/2011 Tarih ve 28125 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2011/2466 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile toptan et teslimlerinde KDV oranı % 8?den %1?e düşürülmü?şür. (BKK Aşağıdadır.)

Diğer taraftan bulgurun toptan tesliminde KDV oranı % 8 yerine % 1 olarak uygulanacaktır. Bulgurun perakende tesliminde KDV Oranı % 8 olarak uygulanmasına devam edilecektir.

Bulgur, kümes hayvanları ile küçük ve büyükbaş hayvanlar, kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatının toptan teslimlerinde KDV yüzde 1'e indirildi. Söz konusu ürünlerin perakende teslimlerinde ise KDV oranı %8 olarak uygulanmaya devam edilecektir.

Canlı küçük ve büyükbaş hayvanlarda (arılar dahil) ise bir değişiklik yapılmadı. Küçük ve büyükbaş hayvanların (arılar dahil) toptan teslimlerinde KDV % 1, perakende teslimlerinde KDV % 8 oranında uygulanmasına devam edilecektir.

İndirilen KDV Oranları 28/11/2011 (Bugün) yürürlüğe girmiştir.

KDV TEVKİFAT UYGULAMASI DEVAM ETMEKTEDİR.

Büyük ve küçükbaş hayvanların etlerinin (sakatat ve bağırsak dahil) gerçek usulde KDV mükellefleri ile 91 seri no.lu KDV genel tebliğinin (A/2) bölümünde sayılan kurum ve kurulu?lara teslimlerinde 1/2 oranındaki KDV tevkifat uygulaması devam etmektedir.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Saygılarımla,
Yahya ARIKAN

İmla hatalarını düzeltmekde bizden :)

mrb arıkadaşlar ette kdv düştüde benim merak ettiğim deri ve sucuk ta kdv oranı aymı yardımcı olursanız sevinirim
iyi çalışmalar

Merhaba,

et tesliminde kdv tevkifatı kalktı diye biliyorum arama yaptığımda hep 2011 2012 yılları haberleri çıkıyor internette de aynı..
son tebliğde de arama yaptım bulamadım bişey..

1 ile 123 arası tebliğler kaldırıldı ama atıflar var. 91 nolu tebliğde kalktı emin olamadım.

Sayın Ayşe Gültekin,

Et teslimantında tevkifat yok. Yeni Genel uygulama tebliği 1 den başka dayanağınız da yok. Tüm KDV tebliğleri yürürlükten kalktı. Bu nedenle atıf olamaz. Olan atıflar da aynı tebliğin ilgili bölümüne yapılmış sayılır. Aslen bu çerçevede düzenlenmiş Tebliğ tarihinden önce yayınlanan Sirkülerler de yürürlükte değildir ancak son tebliğde bu konuyla ilgili bir açıklama bulunmuyor.